{ "title": "Acı Biber Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/aci-biber-tursusu.jpg", "date": "19.01.2024 06:34:56", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Acı biber turşusu, acıyı sevenlerin oldukça rağbet ettiği turşulardan biridir. Yazın acı biberler malum daha uygun fiyatlara alınabiliyor. Kış geldiği zamanda hem fiyatları yükseliyor hem de sağlıklı olmuyor. Bu ihtiyacınızı acı biberi turşu yaparak giderebilirsiniz. Turşuyu Jalapeno biberiyle hazırlayalım. Bunlar istediğiniz gibi acı olur. Bunlara bazı yörelerde balık biberi denir. Turşu acı olduğundan, küçük yarım kg kadar olan kavanozlara 2 adet hazırlayacağız. Birini yerken diğeri de bozulmamış olacak. Kışlık hazırlığınız da acı biber turşusunu da ekleyin. Siz acı biber yemeseniz bile, konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Şimdi birlikte turşumuzu yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Acı biber turşusu için gerekli malzemeler
Acı biber turşusu nasıl yapılır?

Acı biberlerin tohumları çıkarılmadan halka şeklinde doğranmalıdır. Bunu neden yapıyoruz, bu acı biberler biraz kalın olur. Turşumuzun daha çabuk olması ve yemesinin daha kolay olması içindir. Siz uzun süre beklemek isterseniz acı biberleri bütün olarak da kullanabilirsiniz.

Dediğimiz gibi 2 turşu kavanozun dibine üçer tane sarımsağı soyarak atın. İsterseniz sarımsakları iri doğrayarak atın. Nohutları da pay edin. Doğradığınız acı biberleri de kavanozlara sıkıca doldurun. Şimdi kalın tuzu ikiye bölerek kavanozlara atın. Aynı şekilde sirkeyi ve toz şekeri de pay ederek kavanozlara koyun. Daha sonra üstüne kaynar su koyarak kavanozların kapağını kapatın. Sıcak su koymanız turşunuzu eritemediği gibi, kavanozun vakumlanmasını sağlayarak, turşuyu uzun süre muhafaza etmenize yardımcı olur.

Şimdi turşu kavanozlarını ters çevirerek soğuyuncaya kadar bekletin. İyice soğuduktan sonra, kavanozları güneş ışığı almayan bir yere kaldırın. Yaklaşık 1 hafta geçince acı biber turşusu yemeye hazır hale gelir. Bu turşu tarifini diğer acı biberler ile de yapabilirsiniz. Süs biberi dediğimiz biber türüyle de oldukça güzel oluyor. Turşunuz acı olduğundan fazla miktarda tüketmeyin. Hem iştah açabilir ve kilo almanıza yol açar hem de midenize dokunabilir. Her şeyin azının karar olduğunu unutmayalım.

Afiyet olsun.
" } ] }