{ "title": "Alman Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Alman-Tursusu-38.JPG", "date": "19.01.2024 21:07:34", "author": "Kübra Akgüneş", "article": [ { "article": "Alman turşusu, adında anlaşıldığı gibi Türk turşusuna göre daha farklı lezzete sahiptir. Turşu hemen hemen herkesin sevdiği yemeklerin yanında aperatif olarak kullanılabilen fast-food türü yiyeceklerin içinde servis edilen olmazsa olmazlardan biridir. Turşunun yapıldığı mevsime ve damak tadına göre çeşitleri bulunmaktadır. Biber turşusu, kornişon turşusu, karışık turşu ve birçok çeşit toplumlar tarafından sevilerek tüketilmelidir. Kullanılan turşu malzemelerinin tazeliği, boyutu, tuz miktarı hepsi son derece dikkatli şekilde hazırlanmalıdır. Alman turşularında buna dikkat edilmektedir. Fazla malzeme kullanılması halinde mideye zarar verebilir ve hazımsızlığa yol açabilir. Bir turşu ne kadar farklı olabilir diye düşünüyorsanız biraz da bundan bahsedelim. Alman turşusunun Türk turşusuna göre farklarını inceleyelim.