{ "title": "Armut Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/armut-tursusu.jpg", "date": "20.01.2024 15:11:53", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Armut Turşusu, armut turşu yapımında sıkça kullanılan meyvelerden biridir. İçeriğinde sağlık için yararlı olan birçok vitamin ve mineral barındırır. Özellikle hava koşullarına bağlı gelişebilecek hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Serbest radikallere karşı mücadele etmeyi sağlar. Armut kalp hastalıklarını engelleyici özelliği bulunmaktadır. Kansere karşı vücudu koruyucu etkisi vardır. Alerjik reaksiyonlara karşı iyi gelir. Kan şekerini düşürücü, bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi bulunmaktadır. Kemik hastalıkları üzerinde olumlu etkisi olan armut, vücut direncini arttırır. Sindirim sisteminin aktif bir şekilde çalışmasını sağlar. Çocuklar ve gebeler için mükemmel bir enerji kaynağıdır. Gut, kolit gibi hastalıklara karşı iyi gelir. Armudun sağladığı bu faydalardan yararlanmak için meyve şeklinde tüketilebileceği gibi turşu yapılarak da tüketilebilir. Armudun faydalarına kısaca değindikten sonra gelin hep birlikte armut turşusu nasıl hazırlanır, bakalım.

Armut Turşusu İçin Gerekli Malzemeleri
Armut Turşusu Nasıl Yapılır?

Armut turşusuna armutlar yıkanarak başlanır. Yıkanan armutlar ortadan ikiye bölünerek çekirdekleri ayıklanır. Dilim şeklinde kesilir. Sirke uygun bir tencereye alınarak üzerine, karanfil, tarçın ve toz şeker eklenerek kaynatılır. Karışım kaynayınca dilimlenen armutlar eklenir ve 1-2 dakika kaynatılarak bir süzgeç yardımı ile armutlar sudan çıkarılır.

Sirkeli sudan alınan armutlar turşu kabına yerleştirilir. Bidona kaynayan sirkeli su dökülür. Turşu kabının ağzına ilk önce temiz bir bez ve sonra kapağı kapatılır. Hazırlanan turşu bir gece soğuması için bekletilir. Bir gün sonra turşunun suyu alınarak tekrar kaynatılır. Kaynayan turşu suyu soğuyunca turşu bidonuna tekrar dökülür. Turşu kabının kapağı sıkı bir şekilde kapatılıp, karanlık ve nemsiz bir ortamda muhafaza edilir. 2-3 hafta içinde armut turşusu tüketim için hazır olur.

Afiyet olsun.
" } ] }