{ "title": "Balık Biberi Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Balik-Biberi-Tursusu-19.jpg", "date": "19.01.2024 02:32:37", "author": "Osman Atabey", "article": [ { "article": "Balık Biberi Turşusu, kullanılan malzeme ve yapılışları ile büyük çeşitlilik göstermektedir. Bu zengin çeşitlilik içerisinde yer alan “balık biberi turşusu” Trakya mutfağında çokça tüketilen sirkeli turşular arasında yer almaktadır. Yapımı kolay, köz tadıyla tam da Trakya insanının damağına hitap eden lezzetli bir turşudur. Biberler közlendikten sonra soğumadan dizileceği için cam kavanoza hazırlanması tavsiye edilir.

Balık Biberi Turşusu Malzemeleri
Balık Biberi Turşusu Nasıl Yapılır?

Balık biberlerini suyla güzelce yıkayıp kurutun. Sağ kısımlarını isterseniz dibinden koparabilir ya da kısaltabilirsiniz. Yağsız bir tavada biberleri köz tadını elde edinceye kadar ocakta pişirin. Bu işlemi fırında ya da köz üzerinde de yapabilirsiniz. Sarımsaklarınızı soyup hazırlayın 1 litrelik cam kavanozun altına birkaç diş sarımsak koyduktan sonra közlenmiş biberlerinizi bir ya da iki parmak yüksekliğinde sıkıca dizin. Aralara diş diş sarımsaklardan, isteğe göre birkaç dal maydanoz ekledikten sonra dizme işlemine kavanoz doluncaya kadar devam edin. Tuz ve şekeri bir kapta bir bardak sirke içinde eritin. Kavanoza ilk önce zeytinyağını, daha sonra sirkeli sosu ekleyin. Biberlerin arası sık olduğu için çok fazla sosa gerek kalmayacaktır. Yine de eksik kalırsa sirke ile üzerine çıkacak kadar ilave edin. Kavanozunuzun kapağını sıkı sıkıya kapayıp, yaklaşık 20-25 gün turşunuzun olgunlaşmasını bekledikten sonra turşunuzu afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }