{ "title": "Biberiye Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/biberiye-tursusu-6199.jpg", "date": "23.01.2024 04:11:37", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "Biberiye turşusu, doğal antibiyotik özelliği bulunan, turşusu yapılıp tüketildiğinde idrar yolları ve vajinal enfeksiyonları tamamı ile kurutur. Cildi tazeleme tesiri vardır. Bayanların kâbusu akne oluşumunu da yok eder. Kan akışını hızlandırır en mühim yararı ise akciğerlerde oluşan enfeksiyonları yok etmede nihai derece gösterişli olmasıdır. Enerji verdiğini ve yağ yakılmasını hızlandırdığını da turşusunun yararlar listesine ekleyebilirsiniz.

Alyuvarların oluşmasında gösterişli olan en kuvvetli kan düzelticilerinden biridir. Havuç suyuyla yarısı yarıya karıştırılan kırmızı pancar suyu, gün içerisinde 400 gram kadar içildiğinde alyuvarların sayısını kısa sürede yükseltir. Damarlarda bir araya gelen mineral kalsiyumu en güzel eritebilen de yeniden pancar suyudur. Zerdeçal, mürrisafi veya tarçınla pişirilmiş, karaciğer ve dalaktaki tıkanıkları açar. Böbrek ve safra kesesini temizler. Şişlik olan bölgelere sarılırsa, şişkinlikleri indirir.

Sıcak Suyla Kurulan Acı Ucu Keskin Biber Turşusu

Malzemeler (Bir litrelik konserve kavanozu amacıyla)
Sivri Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Turşu yapacağınız biberleri güzelce yıkayıp yayvan bir kaba koyun. En az bir gün süresince açıkta bekletin. Bu şekilde biberler yumuşayacak ve ek olarak bu şekilde daha az kaplayacak. Sarımsakları soyup irice doğrayın. Yarısını kavanozun dibine koyun. Biberlerin sap kısımlarını çıkarın. Ortada kısımlarından bıçakla delin. Kavanoza sıkı yerleştirin. Üstelik elinizle üzerine bastırın. Dışarıda yumuşatma amacıyla biberler kırılıp ezilmeyecek. Aralara olan sarımsakları eklemeyi unutmayın. En üstüne maydanozları yerleştiriniz. Sirkeyi kavanoza dökün. Üzerini tamamlayacak denli da su doldurun. Başka bir deyişle kavanoz ne denli alıyorsa. Kavanozdaki su ve sirke karışımını minik bir tencereye geriye boşaltın. Bunu su ve sirke karışımı artmasın, tam ölçüsünde olsun diye yapıyoruz. Su ve sirke karışımın içerisine tuzu atıp kaynamaya bırakın. Kaynayan karışımı biberlerin üzerine döküp oyalanmadan kaynamış suda beklettiğiniz kapağını kapatın. Birkaç saat içerisinde biberler sıcak olan suyun tesiriyle sararmaya başlayacaktır. 1 hafta ardından turşumuz yenmeye hazırdır. Afiyet şifa olsun.
" } ] }