{ "title": "Brokoli Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/brokoli-tursusu.jpg", "date": "20.01.2024 01:00:45", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Brokoli salatası, henüz mutfaklarda çok fazla tercih edilmeyen bir sebze türü olan brokolinin sağlığa kattığı faydalar bilinmiş olsa sofralardan eksik edilmeyecektir. Brokoli lahanagiller ailesine ait olan ve İtalya ile özdeşleşmiş bir sebzedir. Günümüzde brokoli en çok tüketilen sebzeler arasında yerini alamamış olsa da en sağlıklı sebzelerin başında gelir. Yapılan araştırmalara göre brokoli havuca nazaran daha faydalı bir sebze olarak belirlenmiştir. Brokoli salata, turşu ya da yemek şeklinde hazırlanarak tüketilebilir. Potasyum, kükürt, selenyum ve lif bakımından zengin içeriğe sahiptir. Ayrıca B1 ve C vitamini bakımından da mükemmel bir kaynaktır. Brokoli her ne şekilde tüketilirse tüketilsin sağlığa ciddi anlamda katkıda bulunur. Cilt sağlığını korur, saç sağlığı üzerinde faydaları vardır. Kanseri engelleyici etkisi bulunmaktadır, kalp sağlığı için önemli bir besindir. Brokoli sinir sisteminin fonksiyonel olarak çalışmasını sağlar. Diyet listeleri ve kilo vermek için ideal bir sebze türüdür. Kan basıncını düzenleyici, göz sağlığını koruyucu özelliği bulunmaktadır. Kemik sağlığı ve kansızlık üzerinde de olumlu etkileri vardır.

Brokoli turşu yapımında kullanıldığında tercih edilen brokolinin titizlikle seçilmesi önemlidir. Mevsiminde ve tazeliğini koruyan brokoli temin edilmelidir. Turşu için seçilen brokoli tam olarak olgunlaşmamış olursa daha iyi olur. Tomurcukları henüz ufak, açık yeşil renkte olanları turşu yapımı için daha uygundur.

Brokoli Turşusu İçin Gerekli Malzemeleri
Brokoli Turşusu Nasıl Yapılır?

Turşu için kullanılacak kavanozun dibine nohutlar atılır. Sarımsağın kabukları soyulur. Brokoli yıkanarak ufak ufak çiçeklere ayrılır. Havuç yine yıkandıktan sonra boyutuna göre bölünür. Nohutların üzerine sarımsaklar, brokoli ve havuç yerleştirilir. Yeteri kadar tuz yeteri kadar suyun içine alınır. Hazırlanan tuzlu su, limon tuzu ve sirke malzemelerin üzerine dökülür. Kavanozun kapağı sıkıca kapatılarak birkaç defa ters düz edilir. Yapım aşaması tamamlanan turşu serin bir yerde muhafaza edilir. 15 gün bekletildiğinde brokoli turşusu sofraları şenlendirmek için hazır olur.

Afiyet olsun.
" } ] }