{ "title": "Cin Biber Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Cin-Biber-Tursusu-37.jpg", "date": "21.01.2024 16:24:25", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "Cin Biber Turşusu, Cin biber aslında hepimizin de bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan dolayı acıyı sevenler bu biberin turşusunu yapıp daha uzun süre tüketebilirler. Cin biberlerin turşusu çok lezzetli olmaktadır. Özellikle de bu turşu ızgara ve kebapların yanında çok iyi gitmektedir. Ben bu turşuyu kaynar su ile yaptım ve o kadar güzel oldu ki aynı zamanda biberler de çıtır çıtır oldu. Bazı kişiler kaynar su ile turşu yapılmayacağını düşünürler. Çünkü kaynar suyun turşu malzemesini yumuşatabileceğini düşünürler ama sanıldığı gibi olmuyor aksine çıtır çıtır biberler yiyeceksiniz. Aynı zamanda kaynar su ile yapılan turşularda bakteri üreme riski de çok az oluyor. Şimdi pazardan temin ettiğiniz taze cin biberlerle kışlık turşunuzu nasıl yapacaksınız önemli püf noktaları ile sizlerle paylaşacağım.

Cin Biber Turşusu Malzemeleri
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

İlk olarak cin biberlerini soğuk su ile iyice yıkadıktan sonra bir gün süreyle süzülüp kurumasını bekleyin. Turşu yapacağınız zaman sarımsakların kabuklarını ayıklayın ve sarımsakları ikiye bölün ve bir kısmını kavanozun dibine boşaltın. Biberlerin saplarını ayıkladıktan sonra bıçakla biberleri delin ve kavanoza hiç boşluk kalmayacak şekilde doldurun ve elinizle bastırın. Biberler bir gün beklediğinden yumuşadığı için kırılma olmayacaktır korkmadan bastırabilirsiniz. Yalnız biberlerin arasına kalan sarımsakları koymayı unutmayın. Elma sirkesini biberlerin üzerine boşalttıktan sonra suyu kaynatın ve içine tuzu da ilave ederek karıştırın. Kaynar suyu da biberlerin üstüne döküp. Biberlerin üstüne maydanoz koyup kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Biberlerin hava almaması burada önemli olan püf noktasıdır. Kaynar su ile turşu yaptığınız için biberler birkaç saat içinde olmuş gibi sararacak. Ancak cin biber turşusunu yemek için bir hafta beklemeniz gerekmektedir. Bir hafta sonunda afiyetle yiyeceğiniz turşunuz hazır olacaktır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
" } ] }