{ "title": "Cin Biber Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Cin-Biber-Tursusu-37.jpg", "date": "21.01.2024 16:24:25", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "Cin Biber Turşusu, Cin biber aslında hepimizin de bildiği süs biberidir. Üretim zamanı kısa olduğundan dolayı acıyı sevenler bu biberin turşusunu yapıp daha uzun süre tüketebilirler. Cin biberlerin turşusu çok lezzetli olmaktadır. Özellikle de bu turşu ızgara ve kebapların yanında çok iyi gitmektedir. Ben bu turşuyu kaynar su ile yaptım ve o kadar güzel oldu ki aynı zamanda biberler de çıtır çıtır oldu. Bazı kişiler kaynar su ile turşu yapılmayacağını düşünürler. Çünkü kaynar suyun turşu malzemesini yumuşatabileceğini düşünürler ama sanıldığı gibi olmuyor aksine çıtır çıtır biberler yiyeceksiniz. Aynı zamanda kaynar su ile yapılan turşularda bakteri üreme riski de çok az oluyor. Şimdi pazardan temin ettiğiniz taze cin biberlerle kışlık turşunuzu nasıl yapacaksınız önemli püf noktaları ile sizlerle paylaşacağım.