{ "title": "Cin Biberi Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Cin-Biberi-Tursusu-74.jpg", "date": "19.01.2024 10:35:37", "author": "Esma Mutlu", "article": [ { "article": "Cin biberi turşusu, Cin biberinin herkes tarafından bilinen adı süs biberidir. Cin biberinin üretim zamanı kısadır. Cin biberinin turşusu da çok güzel olmaktadır. Cin biber turşusu ızgaraların, kebapların yanında çok fazla tüketilmektedir. Cin biber turşusu acı seven insanlar tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Cin biber turşusunun iştah iştah açtığı da söylenmektedir.

Cin Biber Turşusu İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Cin Biber Turşusu Üzeri İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Cin Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

İlk olarak cin biberler iyice yıkanmalıdır. Yıkanan biberlerin sapları bir bıçak yardımı ile alınarak biraz beklemek üzere suya bırakılmalıdır. Suda bekleyen bibeler hem canlanır hem de yumuşar. Bu sayede cin biberler kavanozo daha kolay basılmaktadır. Cin bibeler kavonoza koyulmadan önce bir avuç olan nohut taneleri kavanozun tabanına koyulmalıdır. Daha sonra suda bekletilen bibelerin ortalari hafifçe delinerek kavanoza güzelce yerleştirilmelidir. Sarımsaklar soyulup temizlendikten sonra cin biberlerin arasına sıkıştırılarak koyulmalıdır. Dilim dilim haline getirilen limonlar da biberler arasına yerleştirilmelidir. Rendenelen domates cin biberlerinin üzerine dökülmelidir. Sirke, tuz, limon tuzu ve sudan oluşan karışım içerisinde bulunan tuz iyice eriyinceye kadar karıș tırılmalıdır. Daha sonra bu karışım turşunun üzerine dökülmelidir. Hazırlanan bu karışım biberlerin üzerine geçmelidir. Bir parmak kadar turşu ile kavanoz kapağı arasında boşluk olmalıdır. Kavanoz kapağı kapatılmadan turşunun üzerine son olarak kereviz sapı yahut maydanoz koyularak kavanozun kapağı kapatılmalıdır. Kavanozun kapağı çok sıkı kapatılmalıdır. Yoksa hava alması halinde turşu bozulur. Cin biber turşusu karanlık ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Cin biber turşusu arada kontrol edilmelidir. Yaklaşık 2 hafta gibi bir süre içerisinde cin biber turşusu hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }