{ "title": "Ekşimikli Biber Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Eksimikli-Biber-Tursusu-95.jpg", "date": "19.01.2024 14:41:40", "author": "Yasemin Akdaş", "article": [ { "article": "
Ekşimikli biber turşusu; ülkemizde çok fazla tüketilen bir turşu çeşididir. Turşu yemeyi çok seven bir toplum olduğumuz için sofralarımızdan ve mutfaklarımızdan eksik olmaz. Sağlık açısından birçok faydası olan sebze ve meyvelerden yapılan turşular hem yağ içermediği hem de kalorisi düşük ürünlerden yapıldığı için zayıflama diyetleri için oldukça faydalıdır. Turşunun sadece zayıflama özelliği bulunmamaktadır. Bunun dışında da birçok faydası bulunmaktadır. Turşunun içindeki sebzelerin ve meyvelerin dışında ana unsuru olan sirkenin birçok faydası bulunmaktadır. Ayrıca ekşimikli biber turşusunda kullanılan ekşimiğin birçok faydası bulunmaktadır. Bunlardan biri eski çağlardan itibaren cilt bakımı için kullanılmaktadır. Ayrıca bazı cilt sorunları içinde iyi geldiği söylenmektedir. Özellikle kadınlar için çok önemli olan cilt güzelliği ve bakımı için çok faydalıdır.

Ayrıca ekşimikli biber turşusunu sabah kahvaltı sofralarında ve beş çayı yanında servis yapabilirsiniz. Çocuklarınız ve aileniz büyük bir iştahla yiyeceklerdir. Damak zevkinize göre hafif acılı veya baharatlıda yapabilirsiniz.

Ekşimikli biber turşusu için malzemeler
Ekşimikli biber turşusu nasıl yapılır?

İlk önce biberler güzelce yıkanıp temizlendikten sonra kurulanır ve bir kilo biber 1 santim kalınlığında doğranarak bir kaba alınır. Daha sonra cam kavanozun dibine biraz ekşimik doldurulur. Diğer ekşimiği biberler ile güzelce karıştırın. Yaptığımız bu karışımı cam kavanoza çok fazla bastırmadan doldurun. Üzerine de çok az ekşimik koyun ve kavanozun kapağını sıkıca kapattıktan sonra buzdolabına kaldırın. Daha sonra arada bir biberlerin sararıp sararmadığını kontrol edin. Buzdolabında biberler sararıncaya kadar tutun. Biberler cam kavanozun içinde dirilikleri gittiğinde ve sarardığında artık servis yapabilirsiniz. Tüm sevdikleriniz ve aileniz ile eşimikli biber turşusunu afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }