{ "title": "Elma Sirkeli Sarımsak Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/elma-sirkeli-sarimsak-tursusu.jpg", "date": "19.01.2024 11:06:27", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "
Elma sirkeli sarımsak turşusu

Bu tarif midesinde ülser, reflü gibi rahatsızlığı olanlara göre bir tarif değildir. Elma sirkeli sarımsak turşusunun, birçok faydası vardır. Metabolizmayı hızlandırır, insülin dengesini sağlar. Yemek yerken kısa sürede doyma hissi olur. Gribe karşı etkilidir ve ağız içinde oluşan apselere etkilidir. Vajinal ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı, tedavi edici özelliği vardır. Cildinizde oluşacak sivilce oluşumunu azaltır. Akciğer enfeksiyonlarında etkilidir. Bağırsakların çalışmasını hızlandırır. Yağ yakımını hızlandırıp kilo vermeyi sağlar.

Yemeklerden yarım saat önce, bir bardak suyla kullanılır. Kullanırken boğazda ve midede yanma olacağı için suyla beraber tüketilmesi daha uygun olacaktır. Elma sirkeli sarımsak turşusu da olsa, elma sirkeli başka bir tarifte olsa susuz tüketilmemelidir. Aksi halde midenizde kalıcı hasarlar oluşabilir.

İlk içildiğinde ağı bir koku hissederseniz fakat, hemen arkasından su içildiği zaman bu koku kaybolacaktır. Hatta ağız içindeki enfeksiyona bağlı ağız kokularını önler. Elma sirkeli sarımsak turşusunu yapmak oldukça kolaydır. Dikkat edilmesi gereken tek şey, sarımsakların tahta bir havanda dövmektir.

Elma sirkeli sarımsak turşusu malzemeleri
Elma sirkeli sarımsak turşusu nasıl yapılır?

1 litre elma sirkesi, cam kavanoza koyun ve tahta havanda iyice ezilmiş 250 gram sarımsakları da üzerine ekleyin. Ağzını iyice kapattıktan sonra, koyu bir bezle sarın. Evinizde ışık görmeyen yerde 15 gün muhafaza edin. 15 gün sürede kavanozun hiç açılmaması gerekir. 15 gün sonra elma sirkeli sarımsak turşusu, hazır olacaktır.
" } ] }