{ "title": "Elma Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/elma-tursusu.jpg", "date": "21.01.2024 14:36:34", "author": "güner gültekin", "article": [ { "article": "Yeşil elma turşusu: Her öğünde, her yemeğin yanında tüketilen, iştah kabartıcı turşuların genelde her çeşidi yapılır. Suyu ayrı lezzetli kendisi ayrı lezzetli herkes tarafından sevilen turşu çeşitlerinden şimdi elma turşusu tarifini paylaşacağım. Ekşi ve tatlı sevenlerin bir arada bulacağı tatlardan biridir elma turşusu.

Elma Turşusu malzemeleri
Elma Turşusu Nasıl Yapılır?

Elmaları güzelce yıkayıp boylamasına dört beş yerinden bıçakla çizelim. Beş on dakika haşlayıp soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra bunları kavanoza dolduralım. Bir taraftan verilen ölçülerdeki tuz, su ve turşuyu iyice karıştıralım. Ardından kavanozun içine boşaltalım. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp bir kez karıştıralım. On beş gün boyunca hava almadan turşuyu hiç açmayalım. Daha sonra turşumuz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }