{ "title": "Erik Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/erik-tursusu.jpg", "date": "20.01.2024 07:14:49", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "
Erik turşusu, Hava soğudukça, çeşit çeşit turşu yapılmaya başlandı. Yaz meyvesi olan eriğinde turşusu yapılır. Erik turşusu olur mu? Diyenler vardır. Mutlaka denemeniz gereken, güzel bir tuşu türüdür. Yapımı da oldukça kolaydır.

Erik turşusu için malzemeler
Erik turşusu nasıl yapılır?

Erikleri bol suyla yıkayıp süzün. Büyük boy cam kavanoza yarısından biraz daha az su doldurun. İçerisine sirke, tuz, şeker ve ister dilimlediğiniz, isterseniz suyunu sıkdığınız limonu ekleyin. İyice karıştırın. Bir yumurtayı yıkayıp hazırladığınız suya koyduğunuzda, suyun üzerine çıkıyorsa tuzu iyi ayarlanmıştır diyebiliriz. Daha sonra erikleri de kavanoza doldurun ve sarımsakları ekleyin. İsteğe bağlı olarak da kişniş tohumu ve karabiber gibi bazı baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Kereviz saplarını da üzerine koyduktan sonra, kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 15-20 gün sonra erik turşusu, hazır olacaktır.

" } ] }