{ "title": "Ezme Turşu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/ezme-tursu.jpg", "date": "21.01.2024 05:24:05", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Ezme turşu, bu turşu tarifini hem acıyı sevenlere hem de sevmeyenlere tavsiye ederiz. Çünkü turşunun içinde acı ya da tatlı yeşil biber kullanabilirsiniz. Ezme şeklinde yapıldığından, yemeklerinizde sos olarak tüketebilirsiniz. Vereceğimiz tarif ise oldukça pratik şekilde yapılıyor. Kışlık erzak hazırlamayı sevenlere bunu özellikle yapmalarını öneririz. Kahvaltılarınız da bile ezme turşu yemeyi seveceksiniz. Hafif acılı yaparsanız, turşunuz daha güzel olur. İsterseniz turşuyu hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Ezme turşu için gerekli malzemeler
Ezme turşu nasıl yapılır?

Turşuyu hazırlamak için domatesleri, biberleri, maydanozları yıkayın ve suların süzülmesini bekleyin. Daha sonra malzemeleri iri parçalara bölerek robotun içine atın. Sarımsakları ve sirkeyi de ilave edin. Robotta hepsini iyice parçalanıp, ezme halini alıncaya kadar karıştırın. Ezme turşuyu küçük kavanozlara koymanızı öneririz. Kavanozu açınca daha kolay bozulmadan tüketirsiniz. Kavanozun ağzında turşuyu koyunca bir parmak boşluk kalsın. Buraya ince bir tabaka zeytinyağı koyun. Daha sonra kapaklarını kapatarak, ezme turşuyu güneş almayan bir yerde en az 15 gün bekletin. Turşunun tadı ancak bu sürede oturacaktır. Arada bir kavanozları çalkalamayı unutmayın. Çünkü turşunun suyu dipte toplanır. Bunun posası ile karışmasını sağlamalısınız. Bu turşudaki kabarma duruncaya kadar yapılmalıdır. Aksi halde üzerinde beyazlanma denilen barlanma oluşabilir. Daha sonra yemeklerin yanında ezme turşusunu tüketmeye başlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }