{ "title": "Fasulye Turşusu Kavurması", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Fasulye-Tursusu-Kavurmasi-11.JPG", "date": "19.01.2024 23:21:08", "author": "sümeye", "article": [ { "article": "Fasulye Turşusu Kavurması, Karadeniz'in yöresel lezzetlerinden bir tariftir. Fasulye turşusu kavurması hem kolay ve pratik yapılır hem de tadı çok güzeldir, severek ve beğenilerek yenilir. Ben de bir Samsunlu olarak gerçekten çok severek yiyorum. İnanın yemeklerin yanında hatta kahvaltıda bile o kadar güzel gidiyor ki anlatamam. Kimileri salçalı kimileri de salçasız yapar. Ama ne olursa olsun her halükârda sevilerek yenilen bir tariftir. Özellikle de bol soğanlı ve birazda acısı bol oldu mu tadına diyecek yok. Bu eşsiz tadı mutlaka denemelisiniz. Sizin de damak tadınıza uyacağına ve sık yaptığınız tariflerin listesine ekleyeceğinize emin olabilirim. Evde kendi vurmuş olduğunuz fasulye turşunuz varsa hemen şimdi bu fasulye turşusu kavurmasını yapıp ister yemek yanında, isterseniz de kaşıklayarak herhangi bir içecek eşliğinde yiyebilirsiniz.

Fasulye Turşusu Kavurması İçin Malzemeleri
Fasulye Turşusu Kavurması Nasıl Yapılır?

Bir derin kabın içine fasulye turşusunu koyun ve içine su ekleyip, fasulye turşusunun tuzunun çıkmasını bekleyin. (Fasulye turşusunu kişi sayısına göre az veya çok ayarlayabilirsiniz.) Suda beklemiş ve tuzu çıkmış olan fasulye turşusunu süzün ve elinizle fasulyeleri sıkın. (Eğer fasulyeler bütün ise belli aralıklarla doğrayıp bu işlemi yapabilirsiniz.) Ardından sarımsakları ve soğanı ince ince doğrayın. Bir tencereye sıvı yağ koyun, soğan ve sarımsakları ilave edip pembeleşene dek kavurun. Pembeleşen soğan ve sarımsaklara salça ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin. Daha sonra fasulye turşusunu ekleyin ve üzerine kırmızı pul biber atıp iyice karıştırın, biraz daha kavurun. Fasulye turşusu kavurması artık yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }