{ "title": "Fasulye Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/fasulye-tursusu.jpg", "date": "21.01.2024 11:42:44", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Fasulye turşusu, bu turşuyu yaz aylarında fasulyenin bol olduğu dönemde yapmanızı tavsiye ederiz. Kış hazırlıklarına bunu eklemelisiniz. Ülkemizde özellikle Karadeniz bölgesinde yapılan bu turşuyu da beğeneceğinizi tahmin ediyoruz. Bu bölgede yapılan fasulye turşusu içine hiç sirke koymadan kuruluyor. Sadece tuz ve sarımsak kullanarak, turşuyu yapıyorlar. Dilerseniz sizlerde böyle yapabilirsiniz. Kışın tavada tereyağında kavurduğunuz soğanın içine, suyunu sıktığınız fasulye turşusunu koyarak sadece kavuruyorsunuz. Bu bölgede kışın fasulye kavurması yapmak içinde turşudan faydalanılıyor. Sirkeli kurulan turşudan kavurma yapılmaz. Sirkenin kendine has lezzeti fasulyeyi de etkiliyor. Bu nedenle kışın da fasulye kavurması yapan yöre halkı turşuyu sirke kullanmadan yapar. Günümüzde artık her şeyin turşusu yapılıyor. Faydaları saymakla bitmeyen ev yapımı turşular da oldukça rağbet görüyor. Sizlerde değişiklik yaparak, tarifimizde olduğu gibi fasulye turşusunu denemelisiniz. Şimdi birlikte turşumuzu yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.