{ "title": "Haşlama Biber Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Haslama-Biber-Tursusu-99.jpg", "date": "21.01.2024 18:38:06", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "
Haşlama biber turşusu; çiğ olarak yapılan biber turşularına benzemektedir. Klasik olarak yapılan turşular genellikle çiğ sebzeler ile yapılmaktadır. Oysaki sebzeler haşlanarak yapılan turşular biraz daha mezeye benzemektedir. Özellikle karışık sebzeler ile hazırlanan haşlama turşular daha fazla meze özelliği taşımaktadır. Bu turşu çeşitleri içerisinde bol miktarda yağ bulunmaktadır. Fakat normal turşular uygun muhafaza koşulları sağlandığı takdirde aylarca bozulmadan kalabilir iken haşlama turşunun bir an evvel tüketilmesi gerekmektedir. Haşlama turşuyu tüm sebze çeşitleri ile yapmak risklidir. Özellikle sert sebzeler ile yapılması gerekir. Eğer turşunuz kütür kütür olsun isterseniz turşuyu çiğ sebze ile kurmanız daha doğru olacaktır. Eğer haşlama biber turşusunu ilk defa deneyecek iseniz miktar itibarıyla daha az yapmaya özen gösterin. Yaptığınız turşu damak zevkinize hitap ederse bir sonraki denemenizde turşu miktarını arttırabilirsiniz.

Haşlama biber turşusunun yapımı için malzemeler
Haşlama biber turşusu nasıl yapılır?

Haşlama biber turşusunun yapımı çok kolaydır. Bunun için yapmanız gereken ilk adım sivri biberleri haşlamaktır. Derin bir tencerenin içerisine yarısına kadar su doldurun ve içerisine biraz tuz atın. Su kaynamaya başladığında tencereye sığdığı kadarıyla sivri biberi suyun içerisine atın ve yaklaşık 3-4 dakika kadar sıcak suyun içerinde pişirin. Eğer biberler çok fazla haşlanırsa turşunun içerisinde erir ve dağılır. Bu nedenle en önemli aşama biberlerin pişmesi aşamasıdır. Biberleri hemen sudan çıkartın ve süzün. Tüm biberlerin haşlanması işlemi bittikten sonra soğuması ve suyu tamamen atması için delikli bir kap içerisinde bekletin.

Diğer tarafta turşunun sosunu hazırlamaya başlayın. Bunun için derin bir kaşenin içerisine tuz, sirke ile zeytinyağını boşaltın ve karıştırın. Daha sonra yeşillikler ile sarımsakları ayıklayıp uygun irilikte doğrayın. Uygun bir kavanozun içerisine biraz haşlanmış sivri biber biraz turşu harcı konulmak üzere bu işlemi tüm malzemeler bitinceye kadar devam edin. İşlem tamamlandığında turşu kavanozunun kapağını kapatın ve serin bir yere kaldırın. Böylece haşlama biber turşusu hazır demektir. Şimdiden herkese kolay gelsin.
" } ] }