{ "title": "Haşlanmış Lahana Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Haslanmis-Lahana-Tursusu-89.jpg", "date": "21.01.2024 19:29:36", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Haşlanmış Lahana Turşusu, Kışın mevsiminde yapabileceğiniz ve kışın tüketebileceğiniz oldukça rağbet gören, sevilen bir turşu tarifidir. Hatta lahanayı sevmeyen biri bile turşunu severek yer. Üstelik yapımı da oldukça kolaydır. Klasik Lahana turşusu yaparken, lahanaları kavanoza sığdırmak için ve lahana turşu olarak olgunlaştığında kavanozda çok boşluk kalmasını önlemek için, akşamdan tuzlayarak bekletin. Bu şekilde lahanaları kavanoza daha rahat basarsanız. Eğer yok hemen turşuyu kurmak isterseniz bunu lahanaları haşlayarak kurabilirsiniz. Her iki şekilde kurulan turşu, olgunlaşınca kavanozda da çok boşluk kalmayacaktır. Üstelik hafif acımsı olan lahanaların lezzetlenmesine, acısının gitmesine de yardımcı olur. Ayrıca lahana turşusuna yakışan kereviz kullanmanızı tavsiye ederiz. Kereviz sapları turşuya güzel bir aroma verdiğinden, daha lezzetli bir turşu elde etme imkânı olabilir. Şimdi haşlanmış lahana turşusu için gerekli malzemeler ve tarifine geçelim.

Haşlanmış Lahana Turşusu İçin Malzemeleri
Haşlanmış Lahana Turşusu Nasıl Yapılır?

Lahanayı önce ayıklayın ve dilediğiniz büyüklükte doğrayın. Bunları tencerede kaynamakta olan suya atarak 1-2 dakika haşladıktan sonra bir kevgir yardımıyla tencereden alın. Buna lahanalar bitene kadar devam edin. Bu malzemeler için sizlere 3 litrelik bir kavanoz yeterli olacaktır. Önce kavanozun dibine Nohutları ve sarımsakları ikiye bölerek atın. Ardından doğranmış lahanaları kavanoza basmaya başlayın. Haşlandığı için fazla zorlanmayacaksınız. İyice sıkıştırarak, bunları kavanoza yerleştirin.

Ardından kavanozun içine sirkeyi dökün. Kaynatılmış ve soğutulmuş suyu üzerine koyun. Kavanoz ağzının 1-2 parmak kadar altında olacak şekilde doldurun. Daha sonra en az 20 dakika bekleyin. Lahanayı haşladığımız için, suyunu kavanozun içine salacaktır. Ardından kavanozdan bir miktar su kabın içine alın. Burada lahana turşusunun tuzunu kolayca ayarlayabilirsiniz. Kavanozdan aldığımız bir miktar suyun içine toz şekeri ilave edin ve İyice karıştırın sonra, turşu suyunu üzerinde hiç boşluk kalmayacak şekilde kavanoza yeniden ekleyin. En üste kereviz saplarını koyarak, turşunun kapağını sıkıca kapayın ve güneş ışığı almayan bir yerde 2-4 hafta bekletin. Daha sonra lahana turşusunu tüketmeye başlayın. Ancak kapağını açtıktan sonra buzdolabında ya da serin bir yerde saklamanızı öneririz. Bu sayede haşlanmış lahana turşusunu bozulmadan, yumuşamadan tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }