{ "title": "Haşlanmış Lahana Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Haslanmis-Lahana-Tursusu-89.jpg", "date": "21.01.2024 19:29:36", "author": "ümit kadak", "article": [ { "article": "Haşlanmış Lahana Turşusu, Kışın mevsiminde yapabileceğiniz ve kışın tüketebileceğiniz oldukça rağbet gören, sevilen bir turşu tarifidir. Hatta lahanayı sevmeyen biri bile turşunu severek yer. Üstelik yapımı da oldukça kolaydır. Klasik Lahana turşusu yaparken, lahanaları kavanoza sığdırmak için ve lahana turşu olarak olgunlaştığında kavanozda çok boşluk kalmasını önlemek için, akşamdan tuzlayarak bekletin. Bu şekilde lahanaları kavanoza daha rahat basarsanız. Eğer yok hemen turşuyu kurmak isterseniz bunu lahanaları haşlayarak kurabilirsiniz. Her iki şekilde kurulan turşu, olgunlaşınca kavanozda da çok boşluk kalmayacaktır. Üstelik hafif acımsı olan lahanaların lezzetlenmesine, acısının gitmesine de yardımcı olur. Ayrıca lahana turşusuna yakışan kereviz kullanmanızı tavsiye ederiz. Kereviz sapları turşuya güzel bir aroma verdiğinden, daha lezzetli bir turşu elde etme imkânı olabilir. Şimdi haşlanmış lahana turşusu için gerekli malzemeler ve tarifine geçelim.