{ "title": "Havuç Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/havuc-tursusu.jpg", "date": "19.01.2024 00:43:58", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Havuç Turşusu, Türk mutfağında turşunun ayrı bir yeri vardır. Özellikle ev hanımları kış gelmeden önce kışa hazırlık olsun diye çeşit çeşit turşu yaparlar. Birçok meyve ve sebzenin turşusu yapılarak mevsimi geçmiş meyve ve sebzeler sağlıklı bir şekilde tüketilir. Turşu yapımında kullanılan tuz ve sirke turşunun bozulmasına engel olur ve uzun süre tüketilmesini sağlar. Birden fazla turşu çeşidi vardır. Bunlardan biri de havuç turşusudur. Yapılışı şu şekildedir;

Havuç Turşusu Malzemeleri
Havuç Turşusu Nasıl Yapılır?

Havuçları güzelce yıkayın. Yıkadıktan sonra havuç soyacağı ile bir güzel soyun, havuçları istediğiniz büyüklükte doğrayın. Havuçların şekilli olmasını istiyorsanız tırtıllı bıçak kullanabilirsiniz. Daha sarımsakları da soyup hazırlayın. Daha sonra tuşu yapacağınız bidonun içine bir sıra havuç bir sıra acı biberler ve sarımsaklar sırayla döşenir. Malzemelerin hepsi bitene kadar bu işlemi yapın. Daha sonra üzerine sirkesini, tuzunu ve suyunu ilave ederek kapağını kapatın. Bidonun kapağını kapattıktan sonra suyun bidonun dibine ulaşması için sallayın. Bu işlemleri tamamladıktan sonra turşuyu bir gün beklettikten sora tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }