{ "title": "Jalapeno Biber Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Jalapeno-Biber-Tursusu-98.jpg", "date": "21.01.2024 08:40:38", "author": "hacer atalan", "article": [ { "article": "Jalapeno biber turşusu, bu biberin ana vatanı Meksika'dır. Capsicum annuum türünden, cin biber familyasındandır. Tam olgunlaşmış jalapeno biberin boyu 5-9 cm arasında değişir. Bu biberin yeşil ve kırmızı renkli olanları vardır. Acısı orta düzeyde olup, ağızda uzun süre kalmayan bir acısı vardır. Salatalarda, et yemeklerinde, dip soslarda ve daha birçok yemeğe yoğun ama acı olmayan bir tat bırakır. Ülkemizde daha turşu haliyle tanınmaktadır. Güney Doğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde yetiştirilmektedir. Sonbaharın ilk günlerinde daha çok görülür.

Jalapeno biberinin birçok faydası bulunmaktadır. C vitamini bakımından zengin olan bu biber, bağırsak problemleri yaşayanlar için özellikle kış aylarında tüketilmesi önerilir. Jalapeno biberi içerisinde bulunan kapsaisin maddesi sayesinde antioksidan özelliğine sahiptir ve bu maddenin yapılan araştırmalar sonucunda kanserli hücrelerle savaştığı kanıtlanmıştır. Bu besinden daha etkili yararlanabilmek için taze olarak tüketilmesi daha faydalıdır.

Jalapeno biber turşusu yapılışı malzemeler
Jalapeno biber turşusu nasıl yapılır?

Biberlerin tohumunu çıkarmadan halka şeklinde doğrayın. 2 tane yarım kg'lik kavanozların diplerine biber kaşık tane hardal, nohut ve iri doğranmış sarımsakları koyun. Doğranan jalapeno biberleri kavanozlara sıkıca yerleştirin. Üzerlerine şeker, tuz ve sirke (Kavanozlara paylaştırıyoruz) ilave ediyoruz. Kalan kısımları kaynar su ile doldurun. Kavanozların kapağını sıkıca kapatıp, ters çevirin. Soğuduktan sonra düz olarak güneş görmeyen bir yerde saklayın. En az bir hafta bekledikten sonra yenmeye hazırdır.

Afiyet olsun.

" } ] }