{ "title": "Kamber Biber Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Kamber-Biber-Tursusu-81.JPG", "date": "20.01.2024 10:00:38", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "
Kamber biber turşusu; şık ve farklı görünümde turşu yapmak isteyenler için mutlaka denenmesi gereken bir turşu çeşididir. Kamber biber diğer turşu yapılan sebzelerle karıştırarak yapılabileceği gibi sade olarak da yapılabilir. Ayrıca kamber biber diğer dolmalık biberler gibi olmasa da kapağı açıldığında içi doldurulabilir. Bu nedenle içini minik minik doğranan sebzeler ile doldurarak da farklı bir tuşu hazırlayabilirsiniz. Benim de sizlerle paylaşmak istediğim tarif bu usul ile hazırlanmaktadır. Sizler benim yazacağım iç harcından daha farklı malzemeler kullanarak da turşunuzu yapabilirsiniz. Ayrıca kamber biberi hem yeşil hem de kırmızı renkte olduğundan bu iki rengi kullanırsanız turşunuzun albenisi daha fazla olur. Bu arada biberler biraz yer kapladığı için turşu yapacağınız kabın geniş olmasına özen gösterin. Günümüzde turşu yapımında tek kullanımlık plastik kapların tercih edildiğine sık sık rastlanılmaktadır.

Kamber biber turşusunun yapımı için malzemeler
Kamber biber turşusu nasıl yapılır?

Kamber biber turşusunun yapımı çok kolaydır. Öncelikle kamber biberlerin baş kısımlarını kırmadan açın. Saplarını atmazsanız biberleri doldurduktan sonra ağızlarına tekrar kapatabilirsiniz. Kamber biberleri yıkayın. Diğer tarafta sebzeleri doğramaya başlayın. Havuç, sivri biber ve domatesleri minik minik doğrayıp karıştırın. İçerisine sarımsağın 2 başını da doğrayın. Daha sonra yeşilliklerinde yaklaşık 1/3'ünü doğrayıp bol miktarda tuz ekerek tüm malzemeyi karıştırın. Hazırlanan harcı bir tatlı kaşığı yardımıyla tüm kamber biberlerin içerisine doldurun. Saplarının çekirdeklerini ayırarak biberlerin üzerine kapatın. Geniş bir cam kavanozun içerisine biberleri sağlam bir şekilde yerleştirin.

En önemli aşama turşunun suyunu hazırlanması aşamasıdır. Bunun için yaklaşık 1,5 litre buzluktan çıkartılmış suyunu içerisine kaya tuzu ile sirkeyi dökün ve karıştırın. Elde edilen suyu ısınmasını beklemeden hemen kavanozun üzerinden yavaşça boşaltın. Suyu boşaltırken biberlerin içinin boşalmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. En son olarak kalan tüm malzemeyi tuz da dahil turşu kavanozunun üzerine koyarak turşun kapının kapağını tüm gücünüz ile sıkın. Kamber biber turşusu hazır. Yaklaşık 1 ay sonra yemeye başlayabilirsiniz.
" } ] }