{ "title": "Kapari Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/kapari-tursusu.jpg", "date": "20.01.2024 00:01:24", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kapari turşusu, halk arasında gebere otu olarak bilinmektedir. Sağlık açısından son derece faydalı bir bitki olan kapari, reçel ya da turşu yapımında kullanılmaktadır. Akdeniz ikliminin hâkim olduğu bölgelerde yetişen bitki ülkemizde fazlaca yetişmektedir. Çok sağlıklı bir bitki olmasına rağmen ülkemizde kapari tüketimi yaygın değildir. Kapari turşusu tarifine geçmeden önce kapari otunun faydalarını kısaca şu şekilde sıralayabiliriz;
Kapari Turşu İçin Gerekli Malzemeleri
Kapari Turşusu Nasıl Yapılır?

Kapari turşusu için kullanılacak kapariler bol su ile yıkanarak temizlenir. Uygun bir tencereye su koyularak kaynatılır. Kaynayan suya temizlenen kapariler eklenerek 7 dakika kadar haşlanır. Haşlanan kapariler süzgece alınarak soğumaya bırakılır.

Çukur bir kabın içine 3 su bardağı su, 1 su bardağı üzüm sirkesi ve yarım su bardağı tuz eklenerek karıştırılır. Soğuyan kapariler cam bir kavanozun içine boşaltılır. Üzerine hazırlanan salamura su eklenir. Kavanozun üzerinde hiç boşluk kalmamalıdır. Kavanozun ağzı hava almayacak şekilde kapatılır ve karanlık bir yerde saklanır. Kapari turşusu 20 gün sonra tüketim için hazır olur.

Afiyet olsun.
" } ] }