{ "title": "Kara Lahana Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/kara-lahana-tursusu(1).jpg", "date": "19.01.2024 13:04:14", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Kara Lahana Turşusu, kış mevsiminin olmazsa olmazlarından olan ve yemeklerin yanında yardımcı yemek olarak sunulan şahane bir turşu çeşididir. Arzuya göre meze şeklinde de sunulabileceği gibi restoranlarda da mevsim salataları yanında yer verilen vazgeçilmez bir turşu menüsüdür. Kara lahana turşusunun diğer bir özelliği ise diğer farklı turşularda olduğu gibi uzun zaman turşunun olmasını beklemeye gerek olmadığıdır. Bu nedenle kara lahana turşusu hemen hemen 3-5 gün zarında tam olarak kıvamını ve lezzetini bulmaktadır. Mevsim salataları içine taze olarak da doğranmasının yanı sıra turşu olarak hazırlanan kara lahanadan da ilave edilebilir. Sağlık açısından da büyük faydaları olan ve C vitamini zengini olmasının yanı sıra A, B, E vitaminleri barındıran ve potasyum, kükürt, kalsiyum, magnezyum demir ve bakır minerallerini de bol oranda barındırmaktadır. Bu yüzde kara lahanayı ister turşu olarak ister şifalı bir sebze olarak sofralarımızdan eksik etmemeye özen göstermeliyiz.