{ "title": "Karışık Turşu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/karisik-tursu.jpg", "date": "19.01.2024 22:50:48", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Karışık turşu, sadece belli bölgelerde değil, ülkemizin her bölgesinde en çok yapılan turşu türüdür. Tarihi oldukça ski zamanlara dayanan bu turşu türü, yapılışı nedeni ile oldukça uğraştırıcıdır. Bu nedenle insanlar bu turşuyu daha çok senede bir kez belli bir miktar yaparak kış ayları için saklarlar. Zamanı geldiğinde evde yapılan bu turşu birçok yemeğin yanında lezzetlere lezzet katar. Turşu yapılışı sırasında dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Bunlardan en önemlisi, turşunun yapılırken içerisine koyulan malzeme oranıdır. Bu durumun yanı sıra turşunun hiç hava almaması gerekir. Bu iki duruma uyulmaması nedeni ile birçok insan yaptığı turşunun küflendiğine ve aynı zamanda koktuğuna şahit olmuştur. Bu nedenle turşu yapımı sırasında bir yemek gibi değil çok daha özen göstermeniz gereklidir. Aksi durumlarda birçok saat emek verdiğiniz ve tüketmek için sabırsızlandığınız karışık turşu, zarar gördüğü için yenilemeyecek hale gelebilir. Karışık turşunun içerisine koyulan malzeme miktarı oldukça fazladır. Bu nedenle malzemelerin tümünü tezgâhta hazır bulundurun.