{ "title": "Karnıbahar Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/karnibahar-tursusu.jpg", "date": "20.01.2024 23:48:59", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Karnabahar turşusu; Turşularımı yazın yapamadım diye üzülmeyin. Kış sebzesi olan karnabahar ile kışın bile güzel bir turşu hazırlayabilirsiniz. Bu faydalı sebzenin yemeğini, kızartmasını, haşlamasını yaptığınız gibi, turşusunu yapmayı da alışkanlık haline getireceksiniz. Gerçekten lezzetli bir turşusu oluyor. Özellikle turşuyu tarife göre hazırlayıp, tuzu, ekşisi, çıtırlığı tam kıvamında olursa, kışın en sevdiğiniz turşulardan biri olacak. Vereceğimiz malzemelerle 3 litrelik bir turşu kavanozunu doldurabilirsiniz. Karnabahar bedensel yorgunluğunuzu aldığı gibi zihinsel yorgunluğunuzu da gideren bir sebzedir. Bunun yanında sinirleri güçlendirir, beyin çalışmasını düzenler. Özellikle şeker hastalarına ve romatizma hastalığı olanlara tavsiye edilir. Bu nedenle karnabaharı çeşitli şekillerde tüketmeyi denemelisiniz. Kışın karnabahar turşusu bu alternatiflerden biridir. Dilerseniz turşumuzu birlikte hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Karnabahar turşusu için gerekli malzemeler
Karnabahar turşusu nasıl yapılır?

Öncelikle turşuyu kuracağınız suyu kalın tuz koyarak karıştırın. Bunu ocakta kaynatın. Daha sonra soğuyunca içine sirkeyi karıştırın. Bu arada karnı baharı küçük dallarına ayırın. Büyüklüklerini istediğiniz gibi ayarlayın. Daha sonra bol suyla yıkayarak, kevgirde suyunu süzdürün. Bu arada havuçları soyun ve yıkayın. Bunları da verev olarak dilimleyin. Sarımsakları ayıklayın. Bunların hepsini birden turşuyu kuracağınız kavanozun içine doldurun. Üzerine hazırladığınız sirkeli karışımı dökün. Kavanozun ağzını sıkıca kapatarak, bunu güneş ışığı görmeyen bir yere kaldırın. Karnabahar turşusu yaklaşık 15-20 gün sonra tam olarak hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun.
" } ] }