{ "title": "Kırmızı Biber Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/kirmizi-biber-tursusu.jpg", "date": "21.01.2024 20:45:35", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kırmızı biber turşusu, bu turşu tarifini yaparken mutlaka salisilik asit kullanmanızı önereceğiz. Çünkü kırmızı biberler turşuda daha çabuk erimeye başlar. Etli olduklarından, hemen olgunlaşmaya başlar. Aspirinin hammaddesi olan salisilik asit sağlığa zarar vermez, merak etmeyin. Hazırda satılan turşu kur gibi malzemelerde de bu kullanılır. Bu nedenle turşular bozulmaz ve erimez. Bunu çabuk eriyebilecek turşu malzemelerinde sizlerde kullanmalısınız. Bulmazsanız aspirinde kullanabilirsiniz. Ama turşuyu kısa sürede bitiririz derseniz, bunu kullanmayabilirsiniz. Kırmızı biberin bol olduğu yaz aylarında, salça yapımı dışında turşusunu da yapmalısınız. Bu tarifi 1 gün içinde yemeye başlarsınız. Hem lezzetli oluyor hem de sağlıklı. Hadi ne duruyoruz. Turşumuzu yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.