{ "title": "Kırmızı Biber Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/kirmizi-biber-tursusu.jpg", "date": "21.01.2024 20:45:35", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Kırmızı biber turşusu, bu turşu tarifini yaparken mutlaka salisilik asit kullanmanızı önereceğiz. Çünkü kırmızı biberler turşuda daha çabuk erimeye başlar. Etli olduklarından, hemen olgunlaşmaya başlar. Aspirinin hammaddesi olan salisilik asit sağlığa zarar vermez, merak etmeyin. Hazırda satılan turşu kur gibi malzemelerde de bu kullanılır. Bu nedenle turşular bozulmaz ve erimez. Bunu çabuk eriyebilecek turşu malzemelerinde sizlerde kullanmalısınız. Bulmazsanız aspirinde kullanabilirsiniz. Ama turşuyu kısa sürede bitiririz derseniz, bunu kullanmayabilirsiniz. Kırmızı biberin bol olduğu yaz aylarında, salça yapımı dışında turşusunu da yapmalısınız. Bu tarifi 1 gün içinde yemeye başlarsınız. Hem lezzetli oluyor hem de sağlıklı. Hadi ne duruyoruz. Turşumuzu yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Kırmızı biber turşusu için gerekli malzemeler
Kırmızı biber turşusu nasıl yapılır?

Turşuyu yapacağınız kavanozun dibine önce sarımsakları soyarak atın. Kırmızı biberlerin çekirdeklerini ayıklayarak, ufak parçalar halinde doğrayın. Bunları da kavanozun içine yerleştirin. Doğradığınız maydanozları da içine karıştırın. Kavanoz dolduğunda, içine zeytinyağını, tuzu ve sirkeyi ilave edin. Limon tuzu da eriterek içine atın. Yaklaşık 1 çay bardağı suyun içinde aspirini ya da salisilik asidi eritin. Bunu turşu kavanozunun içine dökün. Eğer kavanozun içinde hala boşluk varsa, bunu içme suyu ile tamamlayabilirsiniz.

Ağzını kapattığınız kırmızı biber turşusunu sallayın ve malzemeler karışsın. Bunu ilk gün 3-4 defa yapın. Sonraki günlerde de en az 1 defa yapmanızı öneririz. Çünkü turşu yaparken yağ kullandığımızdan, sirkeyle birlikte yağ kırmızı biberin içine işlemelidir. Bu turşunun en önemli özelliği hemen ertesi gün yenebilmesidir. Ancak bekledikçe tadının daha güzel olacağını da söyleyelim. Eğer kırmızı biber turşusunu uzun süre bekletmeyi düşünüyorsanız, limon tuzu kullanıyoruz. Ancak ben bunu hemen tüketirim serseniz, limon tuzu kullanmayabilirsiniz. Hatta kışlık hazırladığınız turşu içinde yağda kullanmayabilirsiniz. Turşunun yağını yediğiniz zaman içine koyabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }