{ "title": "Kırmızı Havuç Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Kirmizi-Havuc-Tursusu-22.jpg", "date": "21.01.2024 16:30:18", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "Kırmızı Havuç Turşusu, şu sıralar çok lezzetli olduğunu hep duyar oldum. Gittiğim misafirlikte de sofrada olunca tatma şansını elde ettim ve gerçekten çok lezzetli olduğunu ben de tescillemiş oldum. Pazar alışverişi için dışarı çıktığımda kırmızı havuçları görünce alıp turşusunu yapmak istedim ve iki kilo kadar kırmızı havucu satın alarak pazar alışverişimi tamamladım. Özellikle de kısırı benim gibi çok sevenlerden iseniz bu turşu kısırın yanında mükemmel gidiyor. Şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum ben bu turşuyu ilk defa yapanlardan biri olmama rağmen gayette başarılı bir sonuç elde ettim. Kırmızı havuç turşusu bir harika oldu gerçekten. Bu turşuyu yaparken dikkat etmeniz gereken şey eldiven kullanmanızdır. Eğer ki kullanmazsanız eliniz kıpkırmızı olur benden söylemesi. Şimdi bu lezzetli kırmızı havuç turşusu nasıl yapılır bunu anlatmak için tarifine geçelim.

Kırmızı Havuç Turşusu Malzemeleri
Kırmızı Havuç Turşusu Nasıl Yapılır?

İlk olarak havuçları ellerinize eldiven takarak tıraşlayın. Bu işlemi tamamladıktan hemen sonra kırmızı havuçları iri halkalar şeklinde doğrayın. Daha sonra uygun bir tencere içerisine alarak hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın ve haşlanma işlemi tamamlanıp hafif yumuşayan havuçları haşlama suyundan çıkarıp soğuk su ile yıkayın. Bir baş sarımsağın kabuklarını ayıklayıp bir kenara alın. Haşlamış olduğunuz kırmızı havuçları turşu yapacağınız kavanozlara doldurun ve aralarına sarımsak ve kereviz yapraklarını yerleştirmeyi de unutmayın. Kırmızı havuçları haşladığınız suyu dökmeyin ve bunun içinde turşu suyunu hazırlamaya başlayın. Bunun için haşlama suyunun içine bir şişe elma sirkesi, bir yemek kaşığı kaya tuzu, bir yemek kaşığı toz şeker ilave edin ve iyice karıştırın. Daha sonra hazır hale gelen turşu suyunu kırmızı havuçların üstüne dökün ve kavanozun ağzı hava almayacak şekilde sıkı bir şekilde kapatın. Bir hafta boyunca kavanozun kapağını hiç açmadan beklemeniz gerekecek ve turşuyu serin bir yerde muhafaza etmeniz gerekecektir. Bir hafta sonun da turşu yemeye hazır olacaktır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
" } ] }