{ "title": "Kırmızı Lahana Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/kirmizi-lahana-tursusu.jpg", "date": "20.01.2024 18:37:36", "author": "yelda öztürk", "article": [ { "article": "Kırmızı lahana turşusu, tantuninin, dönerin, çiğ köftenin ve ızgaraların yanına en çok yakışan turşudur. Yapması ve malzeme ucuzluğuyla oldukça tercih edilmektedir.

Kırmızı lahana turşusu için gerekli malzemeler;
Kırmızı lahana turşusu nasıl yapılır?

Kırmızı lahanayı iyice yıkayın. Üst yapraklarını koparıp atın. Daha sonra lahanayı ince ince doğrayın. Biraz tuz ilave edip iyice ovalayın. Yumuşayıncaya kadar işleme devam edin. Yumuşayınca kavanozlara doldurun. Su, limon tuzu ve üzüm sirkesini bir kapta eriyinceye kadar özeyin. Hazırladığınız karışımı kırmızı lahanaların üzerine dökün. Ağzını kapatıp güneş görmeyen karanlık bir alanda 3-4 gün bekletin.

Afiyet olsun!

Not

Eğer 3-4 gün çok uzun beklemek istemiyorum diyorsanız aynı tarifi bulaşık makinesinde deneyebilirsiniz. Bunun için de bulaşık makinesinin uzun proğramın da ve yüksek ısı da hazırladığınız kavanozları makineye yerleştirerek yapabilirsiniz. Bulaşık makinesinden çıkan turşuları bir gece beklettikten sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
" } ] }