{ "title": "Kırmızı Turp Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/kirmizi-turp-tursusu.jpg", "date": "20.01.2024 13:00:40", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Kırmızı turp turşusu, Turşu yaz sebze ve meyveleri ile hazırlanan bir kışlık yiyecek türüdür. Farklı sebze ve meyvelerden hazırlanabilir. Turşu yapımında kullanılan sebzelerden biri de turptur. Turp sağlığın simgesi olarak kabul edilen bir sebzedir. C vitamini bakımından zengin içeriğe sahip olan turp, başta soğuk algınlığı olmak üzere daha pek çok sağlık sorununa karşı iyi gelir. Lif bakımından zengin içeriğe sahip olduğu için sindirim sisteminin aktif bir şekilde çalışmasını sağlar. Diyet yapanlar için de mükemmel bir alternatiftir. Kırmızı turp turşusu diyetlerde gönül rahatlığı ile tüketilebilecek bir yiyecek türüdür. 100 gr turp yaklaşık 16 kalori içerir. Folik asit bakımından en iyi kaynaklardan biridir. Böbrek sağlığını korur, idrar söktürücü etkisi bulunmaktadır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici etkisi vardır. En iyi antioksidanlardan biridir. Cilt sağlığı için de faydalı bir besin türüdür.

Kırmızı Turp Turşusu İçin Gerekli Malzemeleri
Kırmızı Turp Nasıl Yapılır?

Turp turşusu için temine dilen turp ve havuç yıkanır. Havucun kabukları soyularak çok ince olmamak kaydı ile halka şeklinde doğranır. Aynı şekilde kırmızı turp da soyularak ince olmayacak şekilde, halka şeklinde doğranır. Cam turşu kabına doğranan kırmızı turp ve havuç atılır. Sarımsaklar önceden suya ıslatılır. Sarımsağı ıslatmanın nedeni kabuğunu kolay soymaktır. Islanan sarımsakların kabuğu soyularak turp ve havucun aralarına eklenir. Üzüm sirkesi kavanozun yarısını dolduracak ölçüde sirke ve aynı ölçüde kaynatılıp soğutulmuş su bir kabın içinde buluşturulur. Üzerine tuz, limon tuzu, hardal tohumu, kara biber, toz şeker ve kişniş tohumu eklenerek karıştırılır. Elde edilen karışım turu bidonuna dökülür. Bidonun üst katına kereviz yaprakları yerleştirilir ve bidonun ağzı sıkıca kapatılır. Hazır hale gelen turşu serin ve karanlık bir ortamda 1 hafta kadar bekletildikten sonra tüketim için hazır olacaktır. Turşu kullanılmaya başlandıktan sonra buzdolabında muhafaza edilmelidir.

Afiyet olsun.
" } ] }