{ "title": "Köz Biber Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Koz-Biber-Tursusu-36.jpg", "date": "19.01.2024 12:30:54", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Köz Biber Turşusu, Tuz ve sirke karışımı ile birçok sebze ve meyveden yapılabilen, kışın sofralarımızda eksik etmediğimiz, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan turşuların hazırlığına sonbahar mevsimi ile başlanır. Salatalıktan patlıcan kadar birçok sebze ve meyvenin turşusu yapılabilir ve kışın yapılan sıcacık yemeklerin yanında sunulabilir. Turşu tariflerine bir yenisini eklemek isteyenler ve kışa hazırlık yapan bayanlar mutfaklarda en çok kullanılan sebzelerden biri olan kırmızı biberin turşusu yapmayı hiç denediniz mi? Lezzetli mi lezzetli kırmızı biberlerin közlenmesi ile yapılan köz biber turşusu hem çok lezzetlidir hem de oldukça sağlıklı bir besindir. Yapılışı da oldukça kolay olan köz biber turşusunu kahvaltıda bile tüketebilirsiniz. Közlenmiş biber turşusu marketlerden de temin edebilirsiniz Ancak evde yaptığınızın tadına asla uymayacaktır. Renkli bir turşu çeşidi olan köz biber turşusu için turşu kuracağınız kabı seçenek işe başlayabilirsiniz. Tarifimize geçelim. Kolay gelsin hanımlar.

Köz biber turşusu malzemeleri
Köz biber turşusu nasıl yapılır?

Öncelikle köz biber turşusu kurmak için satın alacağınız kırmızı biberlerin taze ve etli olmasına dikkat edin. İlk olarak kırmızı biberleri bir fırın tepsisine içerisine dizerek fırında ya da ocakta kor ateşte közleyebilirsiniz. Kırmızı biberler közlendikten sonra çekirdeklerini temizleyin ve kabuklarını soyarak dilerseniz sadece ikiye bölün dilerseniz de istediğiniz büyüklükte doğrayarak hazır edin. Ardından derin bir kâsenin içerisine sirke, tuz, şeker ve zeytinyağını ilave edip karıştırın. Daha sonra maydanozu yapraklarından ayıklayın, sarımsakların da kabuklarını soyduktan sonra sarımsakları 2-3 parçaya bölerek hazır edin. Ardından turşu kurmak için önceden ayarladığınız cam kavanozun içerisinde hazırladığınız sirkeli sostan 1 yemek kaşığı döküp üzerine bir iki kat közlenmiş biberleri yerleştirin ve son olarak üzerine sirkeli sostan ekleyip kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve güneş görmeyen serin bir yere kaldırın. Köz biber turşusunu 1 hafta kadar beklettikten sonra açıp tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }