{ "title": "Közlenmiş Patlıcan Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Kozlenmis-Patlican-Tursusu-17.jpg", "date": "21.01.2024 01:50:43", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Közlenmiş Patlıcan Turşusu, turşu en çok yetişkinler tarafından sevilerek tüketilen ve suyu oldukça şifalı olan bir yiyecektir. Közelenmiş patlıcan özellikle içerdiği vitamin ve mineraller açısından zengin bir besin maddesi olduğu için ister közlenmiş patlıcan turşusu olarak isterseniz de içini aynı karnıyarık gibi doldurarak turşu yapabilirsiniz. Közlenmiş patlıcan turşusu sarımsak, kırmızı papaya biber ve zeytinyağı ile birleştiği zaman o turşunun lezzeti gerçekten ikiye katlanıyor. Hamarat bayanlar salatalık, domates, lahana ve kırmızı biber, közlenmiş patlıcan ya da içi doldurulmuş patlıcan ile oldukça lezzetli turşular hazırlıyorlar. Çoğunlukla kış aylarında turşu tüketimi daha fazla alıyor, her sofrada her akşam yemeğinde mutlaka çeşitli turşular sofrayı süslemektedir. Yapılışı oldukça pratik olan közlenmiş patlıcan turşusunu sizde hazırlayarak sevdikleriniz ile bu mükemmel lezzetin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca közlenmiş patlıcan turşusunun en büyük avantajı istediğiniz miktarda hemen hazırlayarak birkaç saat sonra tüketebilirsiniz.

Közlenmiş Patlıcan Turşusu İçin İhtiyaç Duyulan Malzemeleri
Közlenmiş Patlıcan Turşusu Nasıl Yapılır?

İlk önce etli patlıcanları közleyin, ardından kabuklarını güzelce soyalım ve istediğiniz irilikte doğrayın. Bu arada kırmızı papaya biberi de aynı şekilde közleyin, kabuklarını soyun ve doğrayın. Doğradığımız patlıcan ve kırmızı biberi bir kâsenin içerisine alalım. Sarımsakların kabuklarını dövdükten sonra üzerine bir miktar tuz ekleyip dövelim ve diğer malzemelerin arasına ekledikten sonra karıştıralım. Daha sonra nar ekşisi, zeytinyağını, limon suyu, tuzunu ilave ettikten sonra hafif bir şekilde karıştıralım. Közlenmiş patlıcan turşusunu hazırladıktan sonra 1-2 saat kadar bekletirseniz, sarımsak ve nar ekşisi özleştiği için çok daha lezzetli oluyor. Ardından közlenmiş patlıcan turşusunu servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }