{ "title": "Lahana Turşu Kavurması", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Lahana-Tursu-Kavurmasi-16.jpg", "date": "18.01.2024 22:47:51", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Lahana Turşu Kavurması, Kış mevsiminin faydalı sebzelerinden biri olan lahananın, turşusu da oldukça sevilmektedir. Lahana hem kalorisinin düşük olması sebebi ile hem de sağlıklı olduğu için, uzmanların en çok tavsiye ettiği sebzelerden bir tanesidir. Yemeklerinden çok turşusu talep görmektedir. Lahana turşusunun kavurması da çok eskilerden beri son derece popülerdir. Eğer lahana turşunuz varsa, kavurmasını kesinlikle denemeniz, bu lezzeti bilmeniz gerekmektedir. Çok severek yaptığım ve tavsiye edebileceğim lahana turşu kavurması tarifini, sizlerle de paylaşmak istedim. Beğeneceğinizden şüphem yoktur.

Lahana Turşu Kavurması İçin Malzemeleri
Lahana Turşu Kavurması Nasıl Yapılır?

İlkolarak lahana turşusunu çıkarıyoruz. Eğer çok tuzluysa, üzerinden su geçirebilirsiniz. Tavaya zeytinyağını koyup biraz kızdırdıktan sonra, kırmızı biber ve yeşil biberi yemeklik doğrayıp, biraz kavuruyoruz. Daha sonra salçayı da biraz kavurduktan sonra, tuzu, biberi ve lahanayı da ekleyip iyice kavuruyoruz. T\\m malzeme iyice harmanlandıktan sonra, servise hazır haldedir.

Afiyet olsun.
" } ] }