{ "title": "Lahana Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/lahana-tursusu(1).jpg", "date": "19.01.2024 12:44:31", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Lahana turşusu, kışın mevsiminde yapabileceğiniz ve kışın tüketebileceğiniz oldukça rağbet gören, sevilen bir turşu tarifidir. Hatta lahanayı sevmeyen biri bile turşunu severek yer. Üstelik yapımı da oldukça kolaydır. Lahana turşusu yaparken, lahanaları kavanoza sığdırmak için ve lahana turşu olarak olgunlaştığında kavanozda çok boşluk kalmasını önlemek için, akşamdan tuzlayarak bekletin. Bu şekilde lahanaları kavanoza daha rahat basarsanız. Turşu olunca kavanozda çok boşlukta kalmaz. Üstelik hafif acımsı olan lahanaların lezzetlenmesine, acısının gitmesine de yardımcı olur. Ayrıca lahana turşusuna yakışan kereviz saplarını da kullanmanızı tavsiye ederiz. Turşuya güzel bir aroma verdiğinden, daha lezzetli bir turşu yiyebilirsiniz. Dilerseniz lahana turşusunu yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.