{ "title": "Lahana Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/lahana-tursusu(1).jpg", "date": "19.01.2024 12:44:31", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Lahana turşusu, kışın mevsiminde yapabileceğiniz ve kışın tüketebileceğiniz oldukça rağbet gören, sevilen bir turşu tarifidir. Hatta lahanayı sevmeyen biri bile turşunu severek yer. Üstelik yapımı da oldukça kolaydır. Lahana turşusu yaparken, lahanaları kavanoza sığdırmak için ve lahana turşu olarak olgunlaştığında kavanozda çok boşluk kalmasını önlemek için, akşamdan tuzlayarak bekletin. Bu şekilde lahanaları kavanoza daha rahat basarsanız. Turşu olunca kavanozda çok boşlukta kalmaz. Üstelik hafif acımsı olan lahanaların lezzetlenmesine, acısının gitmesine de yardımcı olur. Ayrıca lahana turşusuna yakışan kereviz saplarını da kullanmanızı tavsiye ederiz. Turşuya güzel bir aroma verdiğinden, daha lezzetli bir turşu yiyebilirsiniz. Dilerseniz lahana turşusunu yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Lahana turşusu için gerekli malzemeler
Lahana turşusu nasıl yapılır?

Lahanayı bir gece önce ayıklayın ve dilediğiniz büyüklükte doğrayın. Bunları 2 yemek kaşığı tuzla ovuşturun. Sabaha kadar lahanalar böyle beklesin. Bu malzemeler için sizlere 3 litrelik bir kavanoz yeterli olacaktır. Önce kavanozun dibine sarımsakları ikiye bölerek atın. Nohutları da kavanoza koyun. Ardından doğranmış lahanaları kavanoza basmaya başlayın. Tuzla ovulduğu için fazla zorlanmayacaksınız. İyice sıkıştırarak, bunları kavanoza yerleştirin. Lahanaların dibinde su birikir. Bunu kavanoza koymayın.

Şimdi kavanozun içine sirkeyi dökün. Üzerine suyu koyun. Kavanozun ağzına kadar gelsin. Daha sonra en az 20 dakika bekleyin. Çünkü lahanayı tuzla ovduğunuz için, bunun suyun içine çıkması gerekir. Aksi halde tuz ayarını ayarlamanız zor olur. Turşunuz tuzlu olabilir. Ardından kavanozdaki suyu kabın içine alın. Burada lahana turşusunun tuzunu kolayca ayarlayabilirsiniz. İçine toz şekeri de ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra, turşu suyunu kavanoza yeniden dökün. Üzerinde hiç boşluk kalmasın. En üste kereviz saplarını koyarak, turşunun kapağını sıkıca kapatın. Bunu güneş ışığı almayan bir yerde 2-3 hafta bekletin. Daha sonra lahana turşusunu tüketmeye başlayın. Ancak kapağını açtıktan sonra buzdolabında ya da serin bir yerde saklamanızı tavsiye ederiz. Bu sayede lahana turşunu bozulmadan, yumuşamadan tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }