{ "title": "Lorlu Biber Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Lorlu-Biber-Tursusu-97.jpg", "date": "20.01.2024 05:16:54", "author": "Emel yildiz", "article": [ { "article": "
Lorlu Biber Turşusu, Lorlu biber turşusu genelde meze olarak tüketilen lezzetli turşulardan biridir. Diğer adı ciza olarak geçer. Genelde Yugoslav göçmenleri ve Arnavutlar tarafından yapılır. Bizim kültürümüze sonradan girmiştir. O kadar lezzetlidir ki kahvaltılarda beş çaylarınızda bile tüketebilirsiniz. Lorlu biber turşusunun olgunlaşması için uzun süreler beklemenize de gerek yok. 2 hafta bekleme süresi yeterli geliyor. Lorlu biber turşusu hem çok pratik hem de çok lezzetli.

Lorlu biber turşusu için gereken malzemeler
Lorlu biber turşu nasıl yapılır?

İlk olarak kapya biberlerimizin ve yeşil biberlerimizin çekirdek kısımlarını çıkaralım ve güzelce yıkayalım. Mümkünse bir kâğıt havlu ile biberlerin iç kısımlarında su kalmayacak şekilde kurulayalım. Lor peynirini ve sütü derin bir kabın içerisinde iyice bulamaç haline gelecek şekilde karıştıralım. Bu aşamada tuz miktarını kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Tıpkı dolma yapar gibi hazırladığınız harcı biberlerin içerisine bastırarak doldurun. Cam kavanozunuzun dip kısmına yaklaşık 2-3 parmak olacak kadar lorlu karışımdan koyun, üzerine doldurmuş olduğunuz biberlerden aldığı kadar yerleştirin. Biberlerin üzerine tekrar lorlu karışım şeklinde malzemeleriniz bitene kadar devam edin. Kavanozunun en üst kısmına ıslatılmış ve suyu sıkılmış bir tülbent koyduktan sonra tülbentin üzerine de temiz ağır bir taş koyun. Daha sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatarak buzdolabında 15 gün bekletmeniz yeterli olacaktır. Lorlu biber turşunuz hazır hale gelecektir. Dilerseniz lorlu biber turşunuzu tüketirken baharatlar ve bir miktar sızma zeytinyağı ile daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }