{ "title": "Mısır Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/misir-tursusu.jpg", "date": "19.01.2024 02:09:03", "author": "ismail veske", "article": [ { "article": "Mısır Turşusu; Hem lezzetli hem yararlı bir besin olan mısır oldukça fazla biçimde yenilebilir. Haşlanmış şekli ile atıştırmalık olarak, öğütülmüş un ve nişastası ile değişik yemeklere konularak sağladığı lezzet ile sevilen bir besin olma özelliği taşır. Mısır turşusu da yemekler ile yenilen sağlıklı bir salata çeşididir. Mısır turşusu imalı için birkaç püf noktası bulunmaktadır.

Mısır Turşusu Malzemeleri
Mısır Turşusu Nasıl Yapılır?

Süt mısırlar koçanlarından ayrılarak bol su ile yıkanır. Fazla iri olan mısırlar iki veya üç eşit parçaya bölünebilir. Ayrı bir kap içinde içme suyu, kaya tuzu ve limon tuzu karıştırılarak homojen olan bir turşu suyu meydana gelir. Kavanozun içine mısırlar dik olacak biçimde düzgün bir şekilde dizilir. Mısırlar asla üst üste gelmemeli ve tek sıra mısır boyu, kavanozun boyu ile eşit olacak biçimde olmalıdır. Bütün mısırlar kavanoza konulmasının ardından üstüne turşu suyu ve sirke konularak vakumlu kapağı kapatılır. Bu biçimde serin ve güneş ışığı almayan bir yerde 15 gün kadar bekleyen mısır turşusu yenilmeye hazır bir duruma gelir. Kapağı açılmasının ardından 2 veya 3 hafta içerisinde yenilmelidir.
" } ] }