{ "title": "Pancar Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/pancar-tursusu.jpg", "date": "21.01.2024 16:45:44", "author": "Murat aydogan", "article": [ { "article": "Pancar turşusu, antik çağlardan günümüze kadar geliştirilerek gelmiş olan mükemmel bir tuşu türüdür. İlk zamanlarda bir ticaret ürünü olan pancar turşusu, günümüze gelen kadar oldukça geliştirilmiş ve artık faydaları için tüketilen bir yiyecek haline gelmiştir. Bu turşu hem kırmızı pancardan hem de beyaz pancardan yapıldığı için sofralarda kattığı lezzetin yanında güzel bir görüntüde yaratmaktadır. Pancar turşusunun insan vücudu üzerinde çok büyük etkileri bulunmaktadır. Özellikle bu turşunun soğuk kış aylarında bol bol tüketilmesi ile turşudan çok büyük faydalar görebilirsiniz. Bu turşuyu en çok yemesi gereken kişiler çocuklardır. Günümüzde birçok market ya da turşu satan işyerleri bulunmaktadır. Bu nedenle birçok kişi de pancar turşusunu yapmak yerine bu gibi satış noktalarından pancar turşusunu hazır olarak satın alırlar. Fakat bu durumda pancar turşusunun faydasından daha çok zararı vardır. Çünkü pancar turşusu üreten birçok firma, bu turşular içerisine koruyucu olması için birçok madde eklerler. Bu maddeler ise içeriğinde birçok kimyasal bulundurduğu için zamanla özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan çocuklarda çok büyük zararlara neden olur. Bu nedenle pancar turşusunu evde yaparak bu gibi kimyasal madde zararlarından kendinizi ve ailenizi koruyabilirsiniz.

Pancar turşusunun faydaları nelerdir?
Pancar Turşusu Malzemeleri
Pancar Turşusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle pancarı küçük parçalara ayırın ve bir düdüklü tencereye alın. Pancarın üzerine ise elimizde bulunan sirkenin bir çay bardağını ekleyin. Sirke üzerine ise elimizdeki toz şekeri ekleyelim ve ardından tuzu da ekleyelim. Son olarak da iki diş sarımsak ile suyu ekleyerek bol bol pişiriniz. Tam olarak pişen pancarları bir kavanoza alarak üzerine kalan bir çay bardağı sirkeyi de ekleyelim. Bu sirke üzerine ise pancarları kaynattığınız suyu ekleyin. Bu şekilde pancar turşusunun ağzını sıkı sıkı kapatın ve hava almasını önleyin. Bu şekilde en az 1 hafta boyunca bekleterek turşunuzu yemeye hazır hale getirebilirsiniz. Pancar turşusu, serin ortamda ve güneş ışığından uzak tutulmalıdır. Böylesine kolay bir şekilde yapılan pancar turşusunu sizlerde yaparak afiyetle yiyebilirsiniz.
" } ] }