{ "title": "Patates Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Patates-Tursusu-94.jpg", "date": "19.01.2024 15:29:31", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "Patates Turşusu, Patatesin ana vatanı Amerika olarak bilinmektedir. Patates Türkiye'de oldukça fazla tüketilen sebzeler arasında ilk sırada gelmektedir. Patates serin ve ılıman iklimin olduğu bölgelerde yetişme imkânı bulunmakta. Patates sıcak ve kuraklığa da oldukça dayanıklı olan bir sebzedir. Bu sebze karbonhidrat, demir, fosfor, bakır, manganez, sodyum ve kalsiyum bakımından da oldukça zengindir. Patates yemek olarak birçok şekilde tüketilebilir. Zeytin yağlı ve etli yemeği yapılan bu sebze börek ve poğaçalar da kullanılır. Patates pek bilinmese de turşu olarak da yapılmakta ve oldukça da lezzetli olmakta bunun garantisini yapmış ve denemiş biri olarak verebilirim.

Patates Turşusu Tarifinin Malzemeleri
Patates Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?

İlk olarak turşu yapımında kullanacağınız üç adet patateslerin kabuklarını iyice yıkadıktan sonra haşlamak için uygun bir tencere içerisine alın ve haşlamaya bırakın. Haşlanan patatesler soğuduktan hemen sonra kabuklarını soyun ve çok küçük olmayacak şekilde küp-küp doğrayın. Eğer ki turşu yapımında kullandığınız patatesler küçük ise sadece ortadan ikiye bölmeniz yeterli olacaktır. Üç diş sarımsakların da kabuklarını ayıklayın ve onları da çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Küp küp doğramış olduğunuz patatesleri bir kısmını cam kavanoz içerisine alın. Cam kavanoz kullanmanız hem sağlık açısından iyi hem de yapmış olduğunuz turşunun daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Daha sonra önceden kabuklarını ayıkladığınız sarımsakları ekleyin. Ardından acı biberleri ekleyin. Biberler isteğinize bağlı olarak acı veya tatlı seçilebilir. Kalan patatesler de kavanoza konulduktan sonra turşu suyunu hazırlamaya başlayın bunun için ayrı bir kabın içine bir çay bardağı kadar üzüm sirkesi, bir yemek kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı toz şeker ve bir su bardağı içme suyu koyun ve iyice karıştırın. Patateslerin üzerine bu karışımı döktükten sonra kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Turşu serin ve karanlık bir yerde muhafaza edilmeli. Patates turşusu diğer turşulara göre daha kısa sürede hazır hale gelir. Turşunun olma süresi ortalama olarak beş gündür. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
" } ] }