{ "title": "Pazı Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Pazi-Tursusu-58.jpg", "date": "19.01.2024 05:35:55", "author": "burhan yumruk", "article": [ { "article": "Pazı turşusu, lafını duyunca bazının turşusu da mı yapılıyor dediğinizi duyar gibi oluyorum. Evet özellikle bazı yörelerde pazı turşusunun yapımı çok yaygındır. Aslında pazı turşusu pazının sarılan yeşil yapraklarından değil de o sert saplarından yapılmaktadır. Eğer evinizde sık sık pazı yaprağı ile sarma ya da başka yemekler yapmayı ve yemeyi seviyorsanız kullandığınız pazının da saplarını atmayarak bu şekilde turşu yapımında değerlendirebilirsiniz. Pazı turşusunu ilk defa yapacaksanız ya da diğer turşulara göre daha çabuk eriyebileceğinden miktar olarak az yapmanızı tavsiye ederim. Şayet damak zevkinize hitap ederse evdeki pazı saplarını değerlendirmek yerine sadece turşu yapmak için pazı alıp tekrar deneyebilirsiniz.