{ "title": "Peynirli Biber Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Peynirli-Biber-Tursusu-88.jpg", "date": "19.01.2024 18:57:09", "author": "Ceyda Kekik", "article": [ { "article": "Peynirli biber turşusu gerek görselliği ile gerekse tadı ile ayrı bir yere sahiptir. Peynirli biber turşusu farklı ülkelerde farklı isimler ile anılan kahvaltıda, yemeklerin yanında ya da meze olarak severek tüketebileceğiniz bir lezzettir. Kosova, Arnavutluk ya da Yugoslavya'da içinde bulunan lor peynirinden dolayı Ciza adı ile anılırken, Boşnaklar aynı turşuyu kaymak kullanarak yaparlar ve adı Soka olarak anılır. Dikkat etmeniz gereken püf noktası ise kapağın altına koyacağınız tülbenti peynirli biber turşusundan her alışınız sonrası yıkayıp tekrar koymanızdır ki böylece turşunuz uzun süre dayanır.