{ "title": "Şalgam Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/salgam-tursusu.jpg", "date": "19.01.2024 06:09:15", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Şalgam turşusu, acı bir tada sahip olan şalgam, besin değeri bakımından oldukça yüksek içeriğe sahiptir. Ülkemizde de şalgam tüketimi yaygın bir şekilde yapılmaktadır. Kışın daha fazla tüketilen şalgam, salata ve turşu yapımında sıkça tercih edilmektedir. Özellikle kışın salgın şeklinde meydana gelen soğuk algınlığı tarzı hastalıklara karşı iyi gelir. İçeriğinde bol miktarda C, E, K ve B6 vitamini barındırmaktadır. Ayrıca fosfor, magnezyum, potasyum ve demir bakımından da iyi bir kaynaktır. Şalgam kansere karşı vücudu korur, kalp hastalıklarını önler, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, sindirim sistemi sağlığını korur, kemik sağlığı için faydalıdır. Kilo vermeye yardımcı olur.

Şalgam Turşusu İçin gerekli Malzemeleri
Şalgam Turşusu Nasıl Yapılır?

Şalgamların kabukları soyularak enine ortalama 6-7 mm kalınlığında dilimlere ayrılır. İçerisine turşu suyunu daha iyi alabilmesi dilimlerin ortasına dek kesikler atılır. Şalgamlar tuz ile ovalanarak tuzu ile bir gün bekletilir. Havuçların kabukları kazınıp, uzunlamasına parmak kalınlığında şeritlere ayrılır. Tuzda bekletilen şalgamlar avuç içi ile hafif sıkılıp, tuzu ve acı suyu çıkarılır. Şalgamlar çeşmenin altında bol su ile yıkanır. Turşu kabına şalgam ve havuçlar yerleştirilir. Tuz önceden kaynatılıp soğutulan içme suyuna eklenerek karıştırılır. Hazırlanan karşım bidondaki sebzelerin üzerine dökülür. Kabın ağzı sıkıca kapatılarak 3-4 gün oda sıcaklığında muhafaza edildikten sonra serin bir yere alınarak 10 gün boyunca olması beklenir. 10 günün sonunda şalgam turşusu muhteşem tadı ile tüketime hazır hale gelir.

Afiyet olsun.
" } ] }