{ "title": "Sarımsak Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/sarimsak-tursusu.jpg", "date": "19.01.2024 16:34:46", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Sarımsak turşusu, Türk mutfağının vazgeçilmez kışlık yiyeceklerinden olan turşu, sofraların vazgeçilmezi yiyeceklerden biridir. Yıllardır kış hazırlıkları arasında turşu vazgeçilmezdir. Sarımsak neredeyse tüm turşu çeşitlerinde kullanılan bir besin maddesi olup, tek başına olarak da turşusu kurulmaktadır. Sarımsak bilindik en doğal antibiyotiklerdendir. Yemeklere, şarküteri ürünlere ve turşulara lezzet veren sarımsak, besin değeri açısından da oldukça kıymetli bir besin maddesidir. Sarımsağı tek başına tüketmekten kokusu nedeniyle çoğu kişi kaçınır. Ayrıca sarımsak sevmeyenlerin sayısı da oldukça fazladır. Sarımsak normal şekilde yemeklere ilave edildiğinde tüketmekten hoşlanmayan kişiler sarımsak turşusunu tercih edebilir. Turşu şeklinde hazırlanan sarımsağın lezzetine doyum olmaz. Sarımsak turşusu tarifine geçmeden önce sarımsağın faydalarına kısaca değinelim;
Sarımsak Turşusu İçin Gerekli Malzemeleri
Sarımsak Turşusu Nasıl Yapılır?

Sarımsakları çukur bir kabın içine alarak üzerine su ekleyin. Suda bekletilen sarımsağın kabuğunu soymak oldukça kolay olur. Yeteri kadar suda yumuşayan sarımsakların kabuklarını soyarak temizleyin. Temizlenen sarımsaklar uygun bir cam kavanozun içine alın. Sarımsakların üzerine kereviz yapraklarını ekleyin. 3 su bardağı su, 1 su bardağı üzüm sirkesi ve kaya tuzunu çukur bir kabın içinde karıştırın. Hazırladığınız karışımı kavanoza dökün. Ağız kısmına maydanozu ekleyerek kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Kavanozu birkaç kez ters çevirerek sallayın ve serin bir ortamda 3 hafta kadar bekletin. Sarımsak turşusu 3 hafta sonunda tüketilmeye başlanabilir.

Afiyet olsun.

" } ] }