{ "title": "Şeker Pancarı Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/seker-pancari-tursusu.jpg", "date": "19.01.2024 18:34:39", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Şeker pancarı turşusu

Şeker pancarı Erzincan da bol miktarda yetişiyor. Bu yörede pancar turşusu çok tüketiliyor. Birçok turşu çeşidi vardır. Ama şeker pancarı turşusu, turşu çeşitlerinin arasında daha çok tercih ediliyor. Bu turşuyu evinizde kolayca yapabilirsiniz. Şeker pancarından yapılan turşu hem sağlıklı oluyor hem de renginin güzelliği sayesinde sofralara renk katıyor. Şeker pancarının turşusu mükemmel oluyor. Hem yapması çok kolay hem de çok sağlıklı bir turşu oluyor. Nezle, grip, soğuk algınlığına birebir geliyor. Şeker pancarı harika bir besin kaynağıdır. Şeker pancarı kandaki oksijen seviyesini arttırdığı biliniyor. Şeker pancarı artrit hastalığına iyi geliyor. Şeker pancarı eklem ve dokulara faydalı oluyor. Şeker pancarı anemi hastalığına da iyi geliyor. Şeker pancarı fosfor, magnezyum, potasyum, kalsiyum, iyot, bakır, yağlar ve B1, B2, B6 ve P vitaminleri açısından oldukça zengindir. Şeker pancarında bulunan bütün bu vitamin ve mineraller anemi hastalığının giderilmesine yardımcı olur. Şeker pancarı turşusu demans hastalığının tedavisinde de kullanılır. Demans hastalığı yaşlanmayla birlikte ortaya çıkan bir çeşit unutkanlık hastalığıdır. Yani unutkanlığa pancar faydalıdır. Şeker pancarının bu hastalığı tedavi ettiği biliniyor. Bu yüzden şeker pancarını herkesin bol bol yemesi gerekiyor. Şeker pancarı suyunu içmek beyinde oksijen oranını artırıyor. Pancar suyu diyabete de iyi geliyor. Özellikle kış aylarında şeker pancarının suyunu içmek ya da şeker pancarı turşusunu bol bol yemek gerekiyor. Birçok hastalıklara karşı koruma sağlıyor ve vücuda direnç veriyor. Şeker pancarı yemek enfeksiyona faydalıdır. Şeker pancarı kolin içeriyor. Pancar çok önemli bir besin olan kolin kas hareketleri güçlendiriyor. Pancar turşusu zihinsel işlevleri ve uykusuzluk problemiyle mücadele ediyor. Şeker pancarı aynı zamanda hücre zarı yapısını koruyor. Hiper tansiyonu azaltıyor hatta önlüyor. Şeker pancarı dayanıklılığı artırıyor ve sporcuların tükettiği besinlerin başında geliyor. Bunun yanında solunum yolu hastalıkları ile mücadele ediyor. Şeker pancarı turşusu protein içeriyor. Aynı zamanda A, C, E ve K vitaminlerini içeriyor. Sodyum açısından zengin olan pancar inanılmaz bir potasyum deposudur. Kalsiyum, bakır, demir, karoten içermektedir. Yani şeker pancarının bu kadar çok sağlığa faydası vardır.

Şeker pancarı turşusunun malzemeleri
Şeker pancarı turşusu nasıl yapılır?

Öncelikle şeker pancarını güzel bir şekilde yıkayın. Sonra şeker pancarını düdüklü tencereye alalım. Üzerine 1 çay bardağı sirkeyi, toz şekeri ve tuzu ekleyelim. Daha sonra iki diş sarımsağı da koyup üzerine biraz su ilave ederek yarım saat pişirelim. Şeker pancarlarımız piştikten sonra kabuklarını soyalım ve orta boyda doğrayıp keselim. Sonra şeker pancarlarını cam bir kavanoza koyalım. Üzerine kalan bir çay bardağı sirkeyi ve sarımsakları koyalım ve haşlama suyunu da üzerine ilave ederek kapağını sıkıca kapatalım. 1 hafta sonra şeker pancarı turşumuz yenmeye hazır olacaktır. Ayrıca salata için kullandığımız karalahananın dallarından atıp turşunun rengini morlaştırabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }