{ "title": "Sirkeli Biber Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Sirkeli-Biber-Tursusu-32.jpg", "date": "20.01.2024 17:33:37", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Sirkeli biber turşusu, Sirke ile yapılan biber turşusu özellikle kış aylarında birçok yemeğin yanında eşsiz bir lezzet olarak kullanılmaktadır. Sirkeli biber turşusu hemen hemen herkesin severek yediği turşu çeşitlerinin başında gelmektedir. Özellikle etli yemeklerle tercih edilen sirkeli biber turşusunu evde kendi ellerinizle rahatlıkla yapabilirsiniz. Sizde turşunuzu evde hazırlayıp gönül rahatlığı ile kafanızda soru işaretleri olmadan sevdiğiniz yemeklerin yanında tüketmek istiyorsanız işte sirkeli biber turşusu tarifi. Mutlaka denemelisiniz. Turşu seven herkese tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Sirkeli biber turşusu için gerekli malzemeler
Sirkeli biber turşusu nasıl yapılır?

Öncelikle sivri biberleri bol su ile yıkayıp kavanozlar içerisine yerleştirin. Daha sonra derin bir kap içerisine suyu koyarak içerisine sirkeyi ilave edin. Su ve sirkeyi iyice karıştırdıktan sonra limon tuzunu ve tuzu ilave ederek eriyene kadar karıştırın. Limon tuzu ve tuz tamamen eriyince pul biberi ilave edin. Sarımsakları da soyarak ezmeden bütün bir şekilde kavanoza atın. Daha sonra hazırlanan turşu suyu içerisine sıvıyağı da ilave ederek kavanozlar dolana kadar kavanozlara doldurun. Kavanozların kapağını sıkıca kapatıp serin bir yere kaldırın. Karanlık ve serin bir ortamda 2 ay kadar bekletilen turşunun zamanı gelince kapağını açarak tüketebilirsiniz. Artık sirkeli biber turşusu hazır.

Afiyet olsun.

" } ] }