{ "title": "Sirkeli Haşlama Biber Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Sirkeli-Haslama-Biber-Tursusu-17.jpg", "date": "21.01.2024 18:11:54", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Sirkeli Haşlama Biber Turşusu, turşu denilince aklan yaz günlerinde bol renkli çeşitli biberler gelir. Kışın ve yazın sofralardan eksik olmayan turşular bol çeşitli yapılır. Yaz aylarında kurulan bol çeşitli turşular kışın masalarda yerini alarak iştahları açar. Yazın doğal taze lezzetlerle yemeklerin yanına sirkeli haşlama biber turşusu çok kolay yapılmaktadır. İştahları kabartan turşular sağlık açısından da yararlıdır, ayrıca evde kendi yapacağınız turşu dışarıdan alacağınız turşulardan dahada faydalıdır. Sirkeli haşlama biber turşusu istediğiniz renkteki biberle yapılabilir.

Çarliston, kırmızı, sivri, sarı biberler hepsi bir arada yapılabilir, bu turşunun lezzetini arttırır. Besleyici olan turşular yapılışına göre değişmektedir, doğal ev yapımı sirkeli haşlama biber turşusunun bir zararı yoktur. Sindirimi kolaylaştıran turşu tüketilirken tabii ki abartılmamalıdır. Her ne kadar sağlıklı olsa da turşu tüketmek miktar açısından önemlidir. Sirkeli haşlama biber turşusu yapılırken biberlerin haşlama esnasında hiçbir besin değerinin kaybetmemesidir. Turşu ne kadar sevilse de çok fazla tüketilmemelidir, evde yapılan sirkeli haşlama turşular fazlasıyla iştah açma özelliğine sahiptir. Özellikle tansiyon hastaları ve böbrek hastaları turşu tüketimine daha dikkat etmelidirler. Ev yapımı turşularda tuz miktarı az konularak tüketilmelidir. Sağlık açısından dikkat edilmesi gerekir.

Sirkeli haşlama biber turşusu için gerekli malzemeler
Sirkeli haşlama biber turşusu nasıl yapılır?

Biberleri güzelce yıkayıp ayıklanmalı ve ortadan ikiye kesilmelidir. Bir tencere içine suyu koyalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynayan su içine biberler atılarak 15 dakika haşlanmalıdır. Haşlanan biberleri tencereden bir kaba boşaltarak biraz soğuması beklenmelidir. Sarımsaklar soyulup ezilmeli, tuz, nane, limon suyu ve sirke, sıvı yağı da ekleyip hepsini soğuyan bibere dökülerek harmanlanır. Bu su sirkeli haşlama biber turşusunun özelliğini ve tadını veren sudur. Bu biberle karıştırıldığında özleşerek biberlerin tadını ortaya çıkartır. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz pratik ev yapımı sirkeli haşlama biber turşunuz servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }