{ "title": "Sirkesiz Turşu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/sirkesiz-tursu.jpg", "date": "21.01.2024 10:29:56", "author": "Dilek yurt", "article": [ { "article": "Sirkesiz Turşu, yapımı pratik ve çok lezzetli bir turşu kurma yöntemidir. Sirkesiz turşu limon ile ve sirkeyle kurulan turşu gibi çok lezzetli ve uzun ömürlüdür. Turşunun dayanıklılık süresi 1 ya da 2 yıla kadar uzayabilir.

Sirkesiz Turşu Malzemeleri
Sirkesiz Turşu Nasıl Yapılır?

6 Litre suyu önceden güzelce kaynatıyoruz. Su soğuyana yakın tuz ve şekeri ilave edip güzelce karıştırıyoruz. Su iyice soğuduktan sonra diğer malzemeleri dizmeye başlayın. Ben lahana biber ve salatalık turşusu yaptım. Tüm sebzeleri ayrı ayrı kavanozlarda yaptım. Çünkü tüm sebzelerin olma süreleri farklı. Lahana 1 hafta 10 günde, biber salatalık gibi malzemeler 10-15 günü buluyor. Benim turşularım 15 gün içinde hazır oldular. Sıvı malzemeyi elimdeki kavanozlara ve yukarıda verilen tarife göre çoğaltarak yaptım. Malzeme diziminde her malzemeyi ekledikten sonra mutlaka sarımsak ve nohut ilave ediyorsunuz ve aralara kereviz yaprağı ilave edebilirsiniz. Bu şekilde turşunuz çok lezzetli olacak. Şimdiden afiyet olsun.

Afiyet olsun." } ] }