{ "title": "Sivri Biber Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Sivri-Biber-Tursusu-95.jpg", "date": "19.01.2024 23:23:11", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Sivri biber turşusu; benim kuru fasulyenin yanına en çok yakıştırdığım turşu çeşididir. Mutfakta bir şeyi ne kadar çok yaparsanız eliniz o kadar çok alışır ve artık ayarını daha iyi tutturarak daha iyi lezzetler ortaya çıkartabilirsiniz. Evet turşu yapmak biraz deneyim isteyebilir fakat öyle abartılacak kadar da zor değildir. Bir turşunun iyi olması demek erimeden kalabilmesi demektir. Turşunu erimemesi ise ilk başta tuzunun çok iyi ayarlanmasına bağlıdır. Tabi başka şartlarında sağlanması çok önemlidir. Fakat neyse ki biber turşusu salatalık gibi kolay eriyebilen bir turşu olmadığı için eğer ilk defa turşu yapmayı deniyorsanız biber turşusu yapmak ile işe başlayabilirsiniz. Sivri biber turşusu yapmaya karar verdiğinizde eğer mümkün ise biberleri köylü pazarından ince ince almaya özen göstermenizi tavsiye ederim. Turşu yapımında soğuk su kullanacağım bu durum sizi şaşırtmasın. Soğuk su ile yapılan turşu daha diri olmaktadır. Ayrıca bu tarife göre kavanoz büyük gelirse yanına başka sebzelere de atabilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Sivri biber turşusu için gerekli malzemeler
Sivri Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Sivri biber turşusunun yapımı çok kolaydır. Öncelikle sivri biberlerin uç kısımlarını bıçak yardımıyla alın. Ben sapları ile yapmayı tercih ediyorum. Hep yerken daha hoşuma gidiyor hem de erimemesi için saplarının kalması önemlidir. Tercih sizin. Daha sonra sarımsakları da soyun. Bir cam kavanozun içerisine her ikisini de kafanıza göre yerleştirin.

Turşu yapımı için en önemli ve can alıcı noktaya gelelim. Yaklaşık 6 su bardağı suyu buzlukta buzlanmaya başlayıncaya kadar soğutun. Daha sonra içerisine limon tuzu ve kaya tuzunu ekleyerek biraz karıştırın. Elde edilen bu karışımı ısınmadan hemen kavanozun üzerine boşaltın. En son olarak kavanozun en üst kısmına kalan diğer malzemeleri ayıklayarak bütün halinde koyun. Turşu kavanozunun kapağını iyice sıkın ve serin kuru bir yerde muhafaza edin. Fakat ilk iki gün boyunca günde bir kere kapağını açarak içindeki havayı alın. Böylece turşunuz taşmaz. Bu arada tuzunu da mutlaka kontrol etmeniz gerekir. Turşuyu yapmak kadar doğru yerde saklamak da önemlidir. Bunun için sakın balkonları kullanmayın. Turşu ısı ve ışığı sevmez rengi beyaza döner. Sivri biber turşusu hazır. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }