{ "title": "Sivri Biber Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Sivri-Biber-Tursusu-95.jpg", "date": "19.01.2024 23:23:11", "author": "emine kedici", "article": [ { "article": "Sivri biber turşusu; benim kuru fasulyenin yanına en çok yakıştırdığım turşu çeşididir. Mutfakta bir şeyi ne kadar çok yaparsanız eliniz o kadar çok alışır ve artık ayarını daha iyi tutturarak daha iyi lezzetler ortaya çıkartabilirsiniz. Evet turşu yapmak biraz deneyim isteyebilir fakat öyle abartılacak kadar da zor değildir. Bir turşunun iyi olması demek erimeden kalabilmesi demektir. Turşunu erimemesi ise ilk başta tuzunun çok iyi ayarlanmasına bağlıdır. Tabi başka şartlarında sağlanması çok önemlidir. Fakat neyse ki biber turşusu salatalık gibi kolay eriyebilen bir turşu olmadığı için eğer ilk defa turşu yapmayı deniyorsanız biber turşusu yapmak ile işe başlayabilirsiniz. Sivri biber turşusu yapmaya karar verdiğinizde eğer mümkün ise biberleri köylü pazarından ince ince almaya özen göstermenizi tavsiye ederim. Turşu yapımında soğuk su kullanacağım bu durum sizi şaşırtmasın. Soğuk su ile yapılan turşu daha diri olmaktadır. Ayrıca bu tarife göre kavanoz büyük gelirse yanına başka sebzelere de atabilirsiniz. Şimdiden herkese kolay gelsin.