{ "title": "Soğan Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/sogan-tursusu(1).jpg", "date": "21.01.2024 10:14:25", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Soğan turşusu, soğan neredeyse bütün yemeklerin yapımında kullanılan bir sebzedir. Turşu yapımında kullanacağımız kırmızı soğan beyaz kuru soğana göre içeriğinde daha fazla vitamin ve mineral barındırır. Soğanın bu içeriğinden turşu tüketerek faydalanmak mümkündür. Turşu başlı başına sağlığa katkıda bulunan bir yiyecek türüdür. Bir de sağlık için faydalı sebze ya da meyveler kullanılarak hazırlandığında faydalarından daha fazla yararlanmak mümkün olmaktadır. Kırmızı soğan birçok hastalığın tedavisinde alternatif olarak kullanılmakta ve mucizevi etkilerinden yararlanılabilmektedir. Soğan turşusu tarifinden önce soğanın faydalarına göz atalım.

Soğanın Faydaları Nelerdir?
Soğan Turşusu İçin Gerekli Malzemeleri
Soğan Turşusu Nasıl Yapılır?

Soğanların kabukları soyulduktan sonra bol su ile yıkanır. Ardından yarım ay şeklinde orta kalınlıkta doğranır. Doğranan soğanlar uygun bir kabın içine alınır ve üzer, kaynar su ile kaplanır. Kaynar suyun içinde 5 dakika bekletilerek suyu süzülür. Farklı bir kabın içine kişniş, hardal, tuz, nane, kırmızı pul biber, kara biber eklenir. Üzerine defne yaprakları parçalanarak eklendikten sonra, sirke, limon suyu, tuz ve su eklenip tüm malzeme karıştırıcı yardımı ile karıştırılır. Süzülmeye bırakılan soğanlar cam bir kavanoza alınıp, üzerine hazırlanan sulu harç dökülür. Hazırlanan karışım kavanozu doldurmazsa bir miktar su ve sirke karıştırılarak kavanoza ilave edilebilir. Kavanozun kapağı hava almayacak şekilde kapatılarak, serin bir yerde turşu olana kadar bekletilir.

Afiyet olsun.

" } ] }