{ "title": "Soslu Biber Turşusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Soslu-Biber-Tursusu-91.jpg", "date": "21.01.2024 16:14:14", "author": "sabahat usal", "article": [ { "article": "Soslu biber turşusu, turşular geleneksel kış hazırlıkları arasında yer alan ve sofralarımızda olmazsa olmaz dediğimiz besinlerimizden biridir. Günümüzde çok sayıda turşu çeşidi yapılmaktadır. Bunları kimimiz kahvaltıda yer iken, kimimiz ise yemek yanlarında meze olarak tüketmekten hoşlanır. Biz Türk insanının en çok sevdiği gıdalardan biri olan turşu; tercihe göre acı veya tatlı iki türlü yapılmaktadır. Biz ailece acıyı daha fazla seviyoruz. Bilhassa da soslu biber turşusu. Sade biber turşusuna nazaran bu daha fazla yediriyor kendini. İnsanın iştahını açıyor. Hatta bazılarının ekmek arası yapıp yediğini bile görmüştüm.

Yazın o güzel kırmızı bursa domatesleri ile hazırlanan biber turşusu hem görüntü itibari ile hem de lezzet açısından oldukça özel bir turşu türüdür. İsterseniz tatlı biber ile de yapabilirsiniz tabi. Bu tamamen sizin damak tadınıza kalmış. Acılık oranı seçtiğiniz bibere bağlı olarak değişir. Kıl biberi, süs biberi veya cin biberi kullanılabilir.

Birçok tarif gibi soslu biber turşusu da çok farklı şekillerde yapılabilmektedir. Domatesi rendeleyen de var pişirip ekleyen de. Biberi doğrayan de var sapını koparıp parçalamadan yapan da. Ama benim vereceğim tarif birçoğundan farklı ve daha çabuk hazırlanıyor. Umarım beğenirsiniz.

Soslu biber turşusu için gereken malzemeler
Soslu Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle domatesleri güzelce yıkayıp soyun ve yemeklik doğrayın. Dilerseniz robotta da çekebilirsiniz. Daha sonra biberleri de yıkayıp saplarından tutup yemeklik doğrayın ve domatesin üstüne ekleyin. Sarımsakları ayıklayıp doğradıktan sonra, sirke, tuz, şeker ve yağı da domateslerin içine ilave edin. Malzemeleri kaşık ile güzelce harmanlayın. İsterseniz tadına bakıp eksik geldiğini düşündüğünüz varsa ekleme yapabilirsiniz. Domatesin suyu olduğu için su ilave etmeye gerek yoktur. Sosunuzu kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatın ve serin yerde bekletin. Yaklaşık 2 hafta sonra yemeğe hazır duruma gelmiş olacaklardır. Ağzı açılan turşu kavanozunu dolapta muhafaza ediniz.

Afiyet olsun.
" } ] }