{ "title": "Tombul Biber Tursusu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/Tombul-Biber-Tursusu-47.jpg", "date": "21.01.2024 03:24:27", "author": "Nilgün Öztürk", "article": [ { "article": "
Tombul Biber Turşusu, tombul biber turşusu her yemeğin yanın sık sık tüketilen bir lezzettir. Tombul biber turşusu yapımı oldukça zahmetli ve kıvamını tutturmak biraz zor. Tombul biber turşusu etli yemeklerin yanında daha sık tüketilmekte. Özellikle lahmacun yanında vazgeçilmez bir tatlıdır. Tombul biber turşusu Türk mutfaklarının olmazsa olmazlarından biridir.

Tombul Biber Turşusu Malzemeleri
Tombul Biber Turşusu Nasıl Yapılır?

İlk olarak 1 litrelik kavanozları kaynar su il iyice yıkayın. Daha sonra tombul biberleri yıkayın ve süzün. Yıkamış olduğunuz kavanozların dibine 8-9 adet kuru nohut serpiştirin. Nohutların üzerine de birkaç diş sarımsak ekleyin. Daha sonra tombul biberleri sapından uç kısımlarına doğru bıçak yardımı ile çizik atalım. Çizmiş olduğumuz tombul biberleri kavanozun ağzına kadar basa basa dolduralım. Kavanozu doldurduktan sonra sarımsakları üzerine ekleyelim. Her kavanoz doldurduktan sonra üzerine tuz, toz şekeri, limon tuzu ve sirkeyi ilave edikten sonra üzerine kaynar kaynar su aktaralım. Daha önce kaynamış suyun içine bıraktığımız kavanoz kapaklarını çıkarılım. Kavanozların ağzını sıkı sıkı hava almayacak şekilde kapatalım. Bir bez üzerine kavanozları ters çevirip üzerine örtü ile kapatalım. Hazırlamış olduğumuz tombul biber turşusunu 12 saat kadar beklettikten sonra turşuyu daha serin bir yere alın ve yaklaşık 20-25 kadar beklettikten sonra tüketebilirsiniz.

Afiyet Olsun.

" } ] }