{ "title": "Turşu Kavurması", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/tursu-kavurmasi.jpg", "date": "19.01.2024 19:31:21", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Turşu kavurması, yöresel tariflerimizden biridir. Karadenizli olan birisine yabancı gelmeyen turşu kavurmasını, bazı kişiler daha duymamış bile olabilir. Tarif pazı sapı turşusu, lahana turşusu, fasulye turşusu gibi turşu türleriyle yapılabilir. Ancak her türlü turşuyla aynı şekilde hazırlanır. Karadeniz halkı turşu kavurmasını o kadar sever ki, turşu bulamasa bile fasulyeyi haşlar yine kavurmasını yapar. Turşu kavurması yapılacaksa, turşu sirkeyle kurulmaz. Eğer fazla tuzlu bir turşu ise bir süre suyun içinde bekletilir. Özellikle kışın daha fazla tüketilir. Yörede kahvaltıda, akşam yemeğinde turşu kavurması tüketenlerin sayısı oldukça fazla. Bu yöresel tarifi sizlerde denemelisiniz. Oldukça basit ve kolay hazırlandığından, güzel bir akşam menüsü sunabilirsiniz. Dilerseniz tarifi birlikte yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.