{ "title": "Turşu Kavurması", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/tursu-kavurmasi.jpg", "date": "19.01.2024 19:31:21", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Turşu kavurması, yöresel tariflerimizden biridir. Karadenizli olan birisine yabancı gelmeyen turşu kavurmasını, bazı kişiler daha duymamış bile olabilir. Tarif pazı sapı turşusu, lahana turşusu, fasulye turşusu gibi turşu türleriyle yapılabilir. Ancak her türlü turşuyla aynı şekilde hazırlanır. Karadeniz halkı turşu kavurmasını o kadar sever ki, turşu bulamasa bile fasulyeyi haşlar yine kavurmasını yapar. Turşu kavurması yapılacaksa, turşu sirkeyle kurulmaz. Eğer fazla tuzlu bir turşu ise bir süre suyun içinde bekletilir. Özellikle kışın daha fazla tüketilir. Yörede kahvaltıda, akşam yemeğinde turşu kavurması tüketenlerin sayısı oldukça fazla. Bu yöresel tarifi sizlerde denemelisiniz. Oldukça basit ve kolay hazırlandığından, güzel bir akşam menüsü sunabilirsiniz. Dilerseniz tarifi birlikte yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Turşu kavurması için gereken malzemeler
Turşu kavurması nasıl yapılır?

Öncelikle fasulye turşusunu iyice yıkayın. Eğer tuzu fazla ise bir süre suyun içinde bekletebilirsiniz. Daha sonra tereyağını ve sıvı yağı tavanın içinde kızdırarak, doğranmış soğanları kavurmaya başlayın. Bu arada turşu fasulyeleri dilediğiniz gibi doğrayın. İsterseniz piyazlık doğrayabilirsiniz. Bunu da tavanın içine ilave edin. Biraz kavrulduktan sonra, içine karabiberi ve kırmızı pul biberi ilave edin. Kısa bir süre daha kavurduktan sonra, tuzunu kontrol ederek ilave edebilirsiniz. Daha sonra turşu kavurmasını sıcak olarak, yanında mısır ekmeği ile sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }