{ "title": "Turşu Suyu", "image": "https://www.tursu.gen.tr/images/tursu-suyu.jpg", "date": "19.01.2024 08:53:07", "author": "osman Karakaya", "article": [ { "article": "Turşu Suyu, Turşunun Türk mutfağın da önemli bir yeri vardır. Geleneksel olarak her mutfakta bulunur ve tüketilir. Özellikle kış ayların da yapılır, her yemeğin yanına da konur. Turşu türlü türlü sebzelerden yapıldığı gibi meyvelerden de yapılır. Bunun yanı sıra turşu suyu da çok lezzetli ve faydalıdır. İçine katılan birçok malzemeden dolayı.

Yaz bitip sonbahar ayı girdiğin da turşular yapılmaya başlar. Çünkü turşu sıcağa fazla dayanamaz ve cıvır, tadı bozulur. Onun için en fazla olarak kış ayların da tüketilir. Tam da kış aylarındayız turşu yapmanın tam zamanı hem turşu suyu hem de turşu yapalım.

Şimdi karışık turşu ve turşu suyu yapalım.

Karışık turşu için gereken malzemeler
Gereken sebzeler
Turşu Suyu Nasıl Yapılır?

İlk önce turşu suyunu hazırlayalım iki litre suyu bir tencereye alıp ocağa koyalım ve kaynatalım. Soğumaya bırakalım, soğuduktan sonra içine tuz, limon tuzu ve sirkeyi ekleyelim. Tuz ve limon tuzu eriyene kadar karıştıralım. Sonra sebzeleri hazırlamaya başlayalım. Tüm sebzeleri ayıklayıp iyice yıkayalım. Beyaz lahanayı orta kalınlıkta doğrayalım geniş bir kaba alalım. Sivri biberin ucuna minicik kesik atalım. Salatalıkların üzerine bıçak ile minik delikler açalım (Bunu iğne ile de yapabilirsiniz.) Havuçların üzerlerini kazıyıp halka şeklinde doğrayalım, karnabaharları parçalara ayıralım. Yeşil domatesleri ister doğrayın isterseniz bütün olarak kullanın. Bunların hepsini geniş bir kapta harmanlayalım. Turşuyu yapacağımız bidonu ya da cam bir konserve şişesini alalım. Yarım su bardağı nohudu bidonun dibine atalım üzerine ayıklayıp doğradığımız sarımsakları da atalım. Hazırladığımız sebzelerin yarısını bidona kayalım ve yine üzerine sarımsak koyalım. Kalan sebzeleri de bidona basıp sarımsakları da ilave edelim. Önceden hazırladığımız turşu suyunu sebzelerin üzerine dökelim. Turşunun üzerini bassın su. Sonra kapağını sıkıca kapayalım ve 15- 20 gün bekletelim. 20 gün sonra turşumuz hazır olmuş olacak ister sebzeleri ile isterseniz suyu ile tüketebilirsiniz.
" } ] }